RYKTE: Djurgårdare till Örebro

0

ÖSK Futsal har presenterat spelare på löpande band. Förlängningarna har duggat tätt samtidigt som man knutit till sig en landslagsmeriterad finne i kassen. Nu verkar det som ytterligare ett förvärv är på väg att landa, denna gång även från öster.

Det är dock inte Finland det handlar om, utan Stockholm och Djurgården Futsal. Spelaren i fråga är Erik Dahlbeck. Dahlbeck har spenderat tre säsonger i klubben och varit en viktig spelare för David Bergqvist, men skall nu fortsätta sin karriär i föregående säsongs serietvåa.

Erik beskrivs som en lagspelare som sätter laget för jaget och var även med och tog upp Djurgården från Division 1 till SFL Norra. En spelare som ger 100% i alla situationer, med bra teknik och spelförståelse. Han är en vinnarskalle som oftast spelas som vinge.

Värt att notera är att Dahlbeck var utlånad till Örebro SK under fjolåret, där han spelade Division 3 samt DM. Han var även uppskriven i truppen i bortaderbyt mot ÖFC.

Då han pluggar i Örebro verkar det alltså även bli seriespel i högstadivision i samma stad. Övergången förväntas presenteras i början av kommande veckan.

Vi har sökt ÖSK Futsal förgäves, men David Bergqvist, tränare Djurgården Futsal kommenterar till Futsalmagasinet:

– Inga kommentarer.

LÄS ÄVEN: Spelaren som blev domare