BOMBEN: Finalister klara för Göteborgslag

0

Borås AIK var för många det stora utropstecknet under fjolåret, där man lyckades ta sig till final mot Uddevalla. Det blev en förlust i finalen och Uddevalla fick äntligen, efter att blivit slagna av IFK Göteborg två år i rad, vinna guldet.

Efter ett mellanår verkar det som att man nu satsar rejält och har idag lyckats knyta till sig två av finalspelarna från Borås AIK, Wahid Jawid och Robin Yarsuvat. Både spelarna var viktiga för sitt Borås, som nu får klara sig utan duon.

LÄS ÄVEN: Etéus hyllar förbundskaptenen

Mathias Etéus kommenterar till IFK Göteborgs hemsida:

– Robin och Wahid är två duktiga spelare som har gjort det bra i BAIK. Att vi lyckats knyta till oss spelare av denna kalibern är ett tecken på att vi har något riktigt bra på gång.

Båda spelarna är 25 år gamla. Wahid är vänsterfotad och spelar kant/libero medan Robin är högerfotad och spelat kant/pivot. Varför väljer man då att gå till Blåvitt?

– Det är storklubb inom svensk futsal som dessutom har en ny, intressant, spansk tränare. Föreningen satsar, det är tydligt, och vi tror verkligen att vi kommer utvecklas. Dessutom är det såklart motiverande att spela inför den blåvita publiken varje match.

– Vi ser såklart fram emot att spela för IFK Göteborg Futsal. Målet är att utvecklas och nå sin yttersta kapacitet. Men vi tar en dag i taget och så får vi se vad som händer. Blåvitt har något bra på gång och det ska bli en spännande säsong, säger duon till lagets hemsida.

Minst sagt spännande satsning från IFK Göteborg.

LÄS ÄVEN: Kapten förlänger