Haris Avdic: ”Vi ska spela SFL om fem år”

Futsalen i Sverige växer för varje dag som går och det blir fler och fler nya lag som startar igång en verksamhet.

Nu har Göteborg fått ett nytt lag. De fyra killarna Haris Avdic, Ajdin Smajlovic, Haris Verem och Hussam Fneiche har startat igång klubben Futsal Club Liljan. Futsalmagasinet når ordförande Haris Avdic under torsdagen och så här säger han om den nystartade klubben.

– Styrelsen har valt att enbart spela turneringar det första året. Eftersom vi är en ny förening så vill vi inte dansa en vinter för att sen försvinna, vilket det finns väldigt många exempel på här i Göteborg. Vi jobbar väldigt långsiktigt och målmedvetet med föreningen. 2018 är vi nog i seriespel om allt går som det ska.

Vad är er målsättning med föreningen?

– Vi i styrelsen har satt upp ett mål att spela i SFL inom fem år. Det borde vara rimligt. Vi har också en vision att starta upp en ungdomsverksamhet. Vi som startat upp föreningen har vunnit den stora bosniska Dijaspora-turneringen i Sverige tre år i rad nu och varit ute i Europa och spelat mot andra bosnier från andra länder. Trots att vi är ett bra futsallag enligt mig så har vi varit totalt chanslösa mot Belgien och Österrike som är långt före med sin futsal.

– Men ett av målen är fortfarande att vinna den turneringen och att fortsätta representera Sverige ute i Europa, berättar Haris Avdic vidare.

Vad kan vi förvänta oss av er första säsongen som förening? 

– Målet med föreningen vår första säsong är att komma i ordning och sätta en grund. Föreningen har en långsiktig plan och den kommer vi stå fast vid och inte äventyra något. Det viktigaste är att vi hittar en gemenskap och att spelare och ledare trivs hos oss. Med det kommer även framgång. Vi kommer enbart spela turneringar i år för att komma väl förbereda för seriespel 2018.

LÄS ÄVEN: VM-trean förlänger med SFL-laget

Som ny förening är det viktigt att man kommer ut och syns för nya spelare/föreningar och sponsorer. Hur jobbar ni på den fronten? 

– Sociala medier som Facebook och Instagram. Sen har vi även en hemsida. Det är viktigt att man tar för sig och syns. All publicitet vi kan få är bra. Sedan jobbar vi väldigt hårt på sponsorsidan också där Ajdin Smajlovic gör ett hästjobb.

Hur ser det ut i truppen, kommer ni att bjuda in spelare till provträningar? 

– Truppen är inte helt spikad så jag går gärna inte ut med några namn ännu. Men det finns väldigt många fina futsalspelare i föreningen så mycket kan jag säga. Vi har redan jobbat ihop ett etablerat gäng men hos oss är alla välkomna att spela. Vår förening är öppen för alla, det var en av de första sakerna vi skrev ner när föreningen skulle bildas. Skulle inte alla få spela så löser vi det med ett U-lag.

– Fehim Smajlovic som spelar med Borås AIK och är en av Sveriges absolut bästa futsalspelare (skytteligavinnare i SFL & svensk landslagsspelare) kommer vara lite som en mentor åt oss. Han har en enorm erfarenhet av futsalen och kan ge oss som lag väldigt mycket. Dessutom står han flera spelare i laget väldigt nära sedan tidigare vilket gör det ännu bättre och enklare, berättar ordföranden.

LÄS ÄVEN: Trotjänaren stannar i storlaget

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img