Gerd: ”Hoppas på ett fullsatt Agnebergshallen”

Under onsdagskvällen samlades IFK Uddevalla Futsal för träning i Agnebergshallen, och bland mycket olika saker gick de igenom den senaste matchen mot Skoftebyn/Torslanda.

Om mindre än en vecka är det dags. Uefa Futsal Cup hemma i Agnebergshallen. En som verkligen ser fram emot matcherna är målvakten Marcus Gerd.

Hur känns det i kropp och huvud inför Uefa-cupen?

– Det känns jättebra inför det trots omständigheterna. Egentligen är det är inte optimalt för svensk futsal att spela en såpass viktig turnering mitt under fotbollssäsongen då många spelare är upptagna och inte kan komma loss från fotbollsklubbarna.

IFK:s trupp togs ut under torsdagen, och det är ett slagkraftigt gäng som gör sig redo.

– Jag känner mig redo och taggad. Jag hade inte spelat eller tränat någonting sedan mars på grund av en skada men som tur har jag haft Emilia, vår fysioterapeut, i laget som har hjälpt mig med rehabiliteringen av skadan.

LÄS ÄVEN: Var det verkligen bättre förr? 

Gerd fortsätter:

– Sedan har vi haft möjligheten att ha Andrés Moncada med oss, vilket är minst lika viktigt för oss som Emilia som håller oss ”fit for fight”. Att ha ordentliga futsal-målvaktsträningar som är så sällsynta och eftertraktade i Sverige är verkligen en fördel.

Andrés Moncada och Marcus Gerd diskuterar en matchsituation under träningen. Bild: Tobias BW Granberg

Vilket lag fruktar du mest inför kvalet?

– Vi har lika mycket respekt för alla lag och ser inget lag lättare än något annat men självklart tycker jag att tyskarna är ett intressant lag med många brassar i truppen.

Blir det publikrekord i Uddevalla nu under Uefa-cupen? 

– Jag vet inte om vi kan slå rekordet från matchen mot Örebro SK förra säsongen på grund av alla Uefa-regler som finns, men jag och laget hoppas såklart på ett fullsatt Agnebergshallen nästa vecka.

LÄS ÄVEN: Återupplev Uddevallas SM-Guld 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img