Det var bättre förr – eller?

0

Visst var det bättre förr? När fotboll inomhus spelades med sarger och man inte försökte argumentera att det var en bättre sport? När det gick att smälla på ordentligt och ingen brydde sig.

Nej, det vet jag inte om någon tycker. I alla fall inte de som läser artiklar på denna hemsidan. Visst har det förflutna sin charm, men jag är en av de som tror att vår bästa tid kommer.

Internationell stjärnglans har börjat lysa i Sverige, med vår första utländska förbundskapten Matija Dulvat. Dessutom har vi finska Mikko Seppälä i ÖSK och spanska Guillermo ”Willy” Sotorrio i IFK Göteborg. Seppälä som redan presenterat sig för den svenska futsalpubliken styr över ett väldigt intressant ÖSK, medan Willy skall reinkarnera IFK Göteborg. Fehim Smajlovic är minst sagt en bra början på den reinkarnationen…

Angelo Vega och Mikael Alfredsson har gjort ett ypperligt jobb med Uddevalla där man nu har flera intressanta nyförvärv. Bara att den nybildade fyran Albert Hiseni, Korab Bakraqi, Jihad Nashabat och Emilio Rossi hade lekstuga på deras senaste träning mot rutinerade spelare som Hector Maravilla, Robert Bagger, Petrit Zhubi med flera bådar för att man fortsatt kommer dominera. Inte ens landslagsmålvakten Marcus Gerd hade något att säga till om när ”JAKE” (Jihad, Albert, Korab och Emilio) gjorde slut på korven i Agnebergshallen.

LÄS ÄVEN: Hiss eller diss för Uddevallas tröjor?

Storlagen Hammarby och Djurgården gör nu entré i vår högstaliga. Vem är inte sugen på det derbyt? Lyckas man bara med marknadsföringen kan man säkert slå publikrekordet som för tillfället innehas av Uddevalla. Då har vi inte ens nämnt GAIS som är tillbaka och redan nu dreglar efter att få möte IFK Göteborg i ett äkta Göteborgsderby. Det var länge sedan lagets supportrar fick se den bataljen inom fotbollen, så även här kan vi förvänta oss storpublik.

SFL har även levererat flertalet proffs under föregående säsong, vilket borde kunna ge en push. Richard Yarsuvat gör mål på allt för sitt Dalkurd, Sargon Abraham trollar upp de flesta på läktaren för sitt Degerfors och Nikola Ladan i samma Degerfors försöker servera Sargon. Förhoppningsvis ger det reklam för sporten futsal.

Två spelare blev proffs inom futsalen, IFK Göteborgs Fredrik Karlsen stack till Italien och ÖFC:s Senad Berisha till Thailand. Vem blir det nästa gång? Inte blir det jag i alla fall, men kanske du som läser?

Torslanda började visa att ungdomssatsningen bär frukt, genom att bland annat introducera den yngsta spelaren i SFL:s historia, Edward Holmén. Flera klubbar följer nu Torslandas exempel med ungdomsverksamhet, vilket givetvis bådar gott för framtiden.

Lindahl, under ledning av den fenomenala Benjamin Namini, passade på att ta med två fyror och försvarade sitt guld mot IFK Göteborg. Falcao bjöd på en fajt som tagen ur en film i semin mot Lindahl. Fler och fler lag satsar nu på damlag, vilket är fantastiskt. Ett uttalat mål från förbundet att gå mot en serie även för damerna är givetvis ett glädjetecken, nu väntar vi på fyllda av spänning på ett damlandslag.

Vi kan konstatera att det varit en väldigt intressant resa, där många varit delaktiga. Några har gjort mycket, andra mindre. Däremot är vi inte i mål. Det lär vi aldrig vara. Var stolta över det var och en har åstadkommit. Var däremot inte nöjda.

Det var inte bättre förr, det tror jag de flesta kan hålla med om. Just nu är det inte heller perfekt. Däremot blir det mesta bättre för varje dag som går. För mig börjar nu verkligheten med jobb imorgon, som ett tecken från ovan att futsalsäsongen snart är igång. Jag kan knappt bärga mig.

LÄS ÄVEN: ”Hallon” till Göteborg