Bagger hjälte i premiärmatchen

Den 23 augusti 2017 är ett speciellt datum för IFK Uddevalla Futsal. Det är nämligen denna onsdag kväll som laget kliver in i Preliminary Round i UEFA Futsal Cup, just på hemmaplan i Agnebergshallen. Dagens motståndare för de svenska mästarna är FC Encamp som till vardags hör hemma i Andorra. Efter förberedelser i form av träningar och träningsmatcher var det ett laddat Uddevalla som kom till spel.

Matchens inledning kan beskrivas som lite avvaktande. Både Uddevalla och Encamp kände på varandra i både offensiven och defensiven. Efter cirka fyra minuter får Uddevalla en möjlighet att kontra och gör det minst sagt fantastiskt. I en kontring väljer Berisha att skjuta vilket visar sig resultera i ett ledningsmål då han skjuter bollen stenhårt i när.

Perioden efter Uddevallas ledningsmål har hemmalaget kontroll över matchen då man visar ett bra tålamod med bollen men samtidigt ett välorganiserat försvarsspel som inte låter FC Encamp skapa några farligheter. Några minuter senare utökar Uddevalla sin ledning genom målskytten Robert Bagger. Genom lite slarv av Encamp lyckas Bagger komma fri med målvakten för att sedan passera honom och behärskat rulla in bollen i mål.

LÄS ÄVEN: Bakom kulisserna i Agnebergshallen

I slutet av den första halveken reducerar FC Encamp via Mesquita då han avlossar ett skott utifrån och skapar lite liv i matchen. Tätt intill blåser domaren av första halvlek och ställningen är 2-1.

Den andra halvleken inleds med att laget från Andorra tar kommandot då man har ett större bollinnehav än tidigare och skapar en del möjligheter. Ju längre matchen gick blev det allt mer jämnare och inget utav lagen lyckades skapa några oroligheter då man i stället visade på ett disciplinerat försvar. Men i slutet av matchen sätter Bagger spiken i kistan då han via en kontring skjuter in bollen i öppet mål.

Avslutningsvis kan man fastställa att det var en jämn match under längre stunder men att Uddevalla till slut var det mer effektiva laget. Gällande FC Encamp är det ett lag som inte kunde skapa de allra farligaste målchanserna men ändå inget lag att räkna bort i grupp D.

LÄS ÄVEN: FUTSALMAGASINET LANSERAR APP

Matchfakta:

UEFA Futsal Cup

IFK Uddevalla Futsal – FC Encamp  4-1 (2-1)

Målskyttar – IFK Uddevalla Futsal: Berisha, Bagger(2), Nashabat

Målskyttar – FC Encamp: Mesquita

IFK Uddevalla Futsal
1. Gerd
7. Bagger
9. Bakraqi
10. Maravilla
17. Rossi

20. Stephenson
2. Gashi
5. Hussein
6. Berisha
12. Sadriu
14. Zhubi
16. Hiseni
19. Nashabat

FC Encamp
1. Palau
3. Mesquita
7. Barbosa
8. A. Férriz
9. Dias

12. Fernandez(GK)
2. Sergi Gomez
4. Ouali
5. Alex Gonçalves
6. Silva
10. Paquito Peña
11. Tano

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img