Bakom kulisserna i Agnebergshallen

0

Ytterligare en vecka har gått, nu är det nära Uddevalla! Genrepet under söndagen mot Rosengård var klart bättre än föregående vecka, däremot finns det detaljer att slipa på för Vegas manskap. Jag tror dock att den extra nerven som en tävlingsmatch bara kan ge, kommer ge Uddevalla en extra knuff i ryggen.

I onsdags var jag på plats på Uddevallas träning åter igen, något flertalet i Uddevallalägret påpekat och frågat om det inte är dags att flytta dit. Ni som följer Bohusläningen Sport har förhoppningsvis inte missat videon där Erik Weiefors och Karin Carlsson intervjuar mig.

För er som har missat det, Bohusläningen har köpt rättigheterna för att sända Uefa Futsal Cup och jag kommer kommentera! Det skall bli ett sant nöje att försöka guide:a er genom det fantastiska evenemanget. Ni kommer få studioprat med flertalet gäster, intervjuer och givetvis en massa kommentering.

En vecka kvar till Uefa futsal cup i Uddevalla

Slået op af Bohusläningen Sport i Onsdag den 16. august 2017

Under söndagen, efter träningsmatchen mot FC Rosengård, spelades det även in ett par inslag som kommer synas i sändningen. Jag hoppas slutresultatet blir bra och att ni som ser är nöjda. Sändningen kommer ligga bakom en ”plussväg”, det vill säga du måste betala för att kunna se den. Första månaden kostar en krona, så är ni sugna på att se futsal, men inte kan ta er till Agnebergshallen rekommenderar jag starkt att lägga denna krona för en massa futsal.

Futsalmagasinet kommer självklart ge er det senaste om det senaste, så passa på att kika in här emellanåt.

Korab Baqraki och Albert Hiseni trixar. Foto: Tobias BW Granberg

Har du vägarna förbi Agnebergshallen? Jag snackar mer än gärna lite futsal med er, hör av er till @bwgranberg på twitter eller tobias.granberg@futsalmagasinet.se. Är ni där kan ni också passa på att hugga tag i mig.

Hur ser Uddevallas chanser ut då?

Goda på många sätt. Uddevalla har inte haft några större spelartapp och dessutom fyllt på truppen med både spets och erfarenhet. Tyska Regensburg, som för övrigt har en tysk i truppen, lär vara den hårdaste nötet att knäcka.

Däremot är det riktigt farligt att underskatta ett motstånd i Europaspel. De lagen som man ställs mot är ändå bäst i sina respektive länder och har inget att förlora. Det är Uddevalla som har press på sig, i med att han är såpass högt rankat i kombination med hemmaplansfördelen.

LÄS ÄVEN: Snart skiner Poseidon

Motståndet har man ytterst lite kännedom av, till skillnad mot ligaspelet där man, förutom alla gånger man mött varandra, har tillgång till ett stort videobibliotek. Klyschor som att man skall spela sitt egna spel är väl i för sig sant, men att utnyttja motståndarens svagheter är viktigt. På samma sätt blir det otroligt viktigt att hålla tätt bakåt.

Min hypotes är att både Tre Fiori (San Marino) och FC Encamp (Andorra) kommer ”parkera bussen” och köra stenhårt på kontringar. Alltså, ett lågt försvarsspel där man täpper till mitten. Ser vi till landslagskvalet i Gibraltar, där landslaget inte lyckades ta sig vidare, bemästrade Montenegro den spelstilen mot Sverige. Detta trots att mycket tydde på att Sverige var det bättre laget.

Emilio Rossi, dock i Petrit Zhubis tröja. Foto: Tobias BW Granberg

Det spelar ingen roll hur vackert man spelar. Vem som har mest bollinnehåll. Eller den som bjuder på mest ”show”. Som många andra sporter är futsal väldigt enkel, den som gör flest mål vinner. Gör FC Encamp ett, måste Uddevalla göra två. Gör Tre Fiori inget, räcker det för Uddevalla att göra ett.

En annan dimension till det hela är att flera spelare matchas hårt i fotbollen för tillfället, i alla fall för Uddevalla. Därför kan säkerligen en flermålsledning vara att föredra i de två första matcherna, så man kan lufta många spelare och undvika skador inför den viktiga lördagsmatchen. Nu är det inget som går att beställa, och en tuff drabbning kan också ge positiv effekt för truppen.

Det jag är rädd för är att flera tongivande spelare i Uddevalla skall gå sönder. Även om bredden är större än många andra lag i Sverige skulle ett spelartapp på till exempel Petrit Zhubi eller Hector Maravilla vara kännbart. Då gäller det för någon annan att kliva fram. Frågan är, hur tacklar man till exempel ett scenario där Marcus Gerd går sönder och Craig Stephenson får kliva in.

Stephenson är ingen dålig målvakt på något sätt, sanningen är bara att Marcus Gerd är en utpräglad förstemålvakt och har stått mest. Han har stått i flest ligamatcher, finaler samt landslaget av de båda.

Nej nu får det vara slut på hypoteserna. Jag önskar med hela mitt futsalhjärta lycka till, till IFK Uddevalla Futsal. Till alla spelare, ledare, arrangörer, domare, publik och så vidare. Låt oss göra Uefa Futsal Cup till en futsalfest och ett svenskt avancemang! En vinst i gruppen skulle betyda att nästa omgång spelas i Sievi, Finland. Ett hett nordiskt derby, som jag tror många skulle kunna ”gotta” sig i…

Ha nu en fantastisk vecka.

LÄS ÄVEN: Uddevalla vann genrepet