Petrit Zhubi: ”Vi är inte klara med Uefa Futsal Cup”

Under lördagseftermiddagen så spelade IFK Uddevalla Futsal en helt avgörande gruppfinal i Uefa Futsal Cup mot SSV Jahn 1889 Regensburgs ifrån Tyskland. IFK Uddevalla Futsal var piskade att vinna på förhand för att kunna sluta som gruppsegrare och därmed ta sig vidare till Main Round. Dessvärre förlorar man med 1-3 efter att man ledde med 1-0 i paus. Detta efter ett mål av Petrit Zhubi med 16 sekunder kvar av första halvleken.

Futsalmagasinet får sig ett snack med målskytten Petrit Zhubi direkt efter slutsignalen. Så här säger han om matchen.

– Det gjorde ont att förlora matchen igår. Man började känna igen ett mönster ifrån matchen mot IFK Göteborg för två år sedan där luften gick ur oss i matchen. Samma hände idag vid 1-1 kändes det som. Regensburg var bra idag och kyligare än oss i dem avgörande lägena.

Du får göra 1-0 med 16 sekunder kvar av första halvleken. Vad är din känsla då?

– Albert ger mig en drömpassning och jag ser att försvaren försöker chansbryta passningen så jag håller undan honom och tar med mig bollen och drar iväg ett skott med vänstern.

– Det gick ett rus genom hela kroppen på mig när bollen gick in mål. Känslan var att vi aldrig kommer tappa det, vi kändes så jävla starka.

LÄS ÄVEN: Tyskarna för tuffa – IFK Uddevalla utslaget ur Europa

Ni går in med en 1-0 ledning i paus. Vad säger ni till varandra i omklädningsrummet?

– Vi pratar om att hålla uppe som samma nivå som i första halvlek. Att vi inte får släppa in dem i matchen. Stämningen i laget var riktigt och alla vara nöjda med hur vi presterade i första halvleken.

Ni får en tung start i den andra halvlek när ni drar på er fem frisparkar på tio minuter. Hur går tankarna då?

– Vi blev tyvärr passiva i andra halvleken och dem visste att vi inte vågade gå framåt som vi gjorde i den första halvleken. Vi blir även passiva i dem fasta situationerna.

Regensburg vinner till slut med 1-3. Vad är det som till slut avgöra denna matchen tycker du? 

– Dem är kyligare än oss i dem avgörande lägena och dem visar mycket rutin. Därför vinner dem mot oss idag.

Ert första Europaspel slutar med två vinster, en förlust och en andraplats i gruppen. Om man ska summera det hela Petrit, vad har du att säga då?

– Jag är helnöjd med våran insats i turneringen. Vi är helt färska när det gäller Europaspel. IFK Uddevalla är inte är klara med Uefa Futsal Cup. Vi kommer komma tillbaka.

– Intresset vi har skapat för den här sporten i Uddevalla är viktigare än den här förlusten idag. Småkillarna som har varit och tittat på matcherna ser upp till oss och hämtar motivationen till att själva träna och bli duktiga.

LÄS ÄVEN: Futsalmagasinets app – en självklarhet om domareliten får välja

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img