JUST NU: SFL integreras i SEF

0

Vi har tidigare avslöjat att det funnits planer på att integrera futsalen i SEF, Svensk Elitfotboll. Under onsdagen släppte just SEF ett pressmeddelande där man bekräftar att futsalens intåg i organisationen beslutades under senaste medlemsmötet.

Hur det hela skall gå till är inte beslutat än, men klart är att SEF kommer agera som en intresseorganisation för futsalen, likt man gör i fotbollen. I fotbollen har det inneburit att man tagit ansvar för till exempel den kommersiella delen, där man nyligen skrev ett rekordavtal med Discovery Networks.

LÄS ÄVEN: Libero till Rosengård

Stefan Lundin, sportdirektör på Svensk Elitfotboll kommenterar på deras hemsida: 

– Vi går mot en stark offensivt arbete för att införliva SFL i SEF-familjen och nu har vi uppdraget att verka för att SFL i framtiden kommer att vara en del av SEF. Vårt samarbete skulle i så fall handla om att stärka den ligan. De saknar en intresseförening och en medverkan skulle även stärka SEF:s varumärke. Vi skulle bidra med att bygga en trovärdig sportslig plattform för futsalverksamheten och jag tror att det gynnar fotbollen i Sverige i stort.

Johan Ivhall, ordförande ÖSK Futsal kommenterar till Futsalmagasinet:

– Drygt ett års arbete mynnar nu ut i att SEF tar steget in i futsalen. Det skall bli ett nöje att se vad det kommer betyda för sportens utveckling i framtiden.

Ett intåg i SEF skulle förmodligen betyda att det blir lättare för futsalklubbar att säga att de är en elitförening, samt ökat ekonomiskt stöd. Hur det exakt kommer att bli är inte bestämt, där vi tidigast kan få några svar på nästa medlemsmöte i november.

LÄS ÄVEN: Öppna träningar i Stockholm