KLART: Rosengård värvar libero från Lidköping

FC Rosengård Futsal storsatsar mot SFL och nu har man gjort klart med ett rutinerat nyförvärv. Spelaren det handlar om är Erkin Hamidovic. Erkin kommer senast från spel med laget Lidköping United Futsal som spelar i Division 1.

Erkin spelade 18 matcher för Lidköping Futsal och där han noterades för sju mål och sex assist i United-tröjan. Lidköping United Futsal tappar inte bara en bra spelare utan en ledare på plan, och i omklädningsrummet. Ett bra nyförvärv för FC Rosengård som man kommer ha stor nytta av.

Erkin trivs bäst som libero och beskrivs som en spelare som är bolltrygg med bra spelförståelse och en bra vänsterfot.

Erkin Hamidovic kommenterar sin nya klubbadress:

– Det känns jättebra att komma till Rosengård. Ett seriöst lag som tränar tre gånger i veckan. Ambitiöst och ett trevligt gäng som har tagit hand om mig och fått mig att komma in i laget snabbt.

LÄS ÄVEN: Viktig pusselbit förlänger med IFK Göteborg

Hade du några andra erbjudande från lag i Skånetrakten?

– Jag har fått höra att lagsammanhållning är viktig del i Rosengård och det fick jag själv se. Grabbarna tar hand om varandra, ställer upp för varandra och vill nå SFL tillsammans. Det är vad jag behövde se för att välja att pendla 70-80 km enkel resa från Ängelholm till Malmö. Dom vill samma sak som jag, spela i SFL.

– Därför har jag inte lagt tid och energi på andra valmöjligheter, även om det finns andra futsallag i Skåne.

Av Erkin Hamidovic och Rosengård kan man förvänta sig en teknisk, snabb och offensiv futsal. Erkin själv säger sig vara en tvåvägsspelare och hålla ihop det hela med mycket snack. Om man håller sig till spelet man tänkt spela tror han sig, tillsammans med laget, kunna bjuda på en rolig vinter i Rosengård.

Efter flytten är det givetvis en omställning, från Lidköping United till Rosengård. Dessutom pendlande från Ängelholm, men det verkar inte vara några problem för Hamidovic.

– Det är klart det är tufft, nya ansikten och ny miljö. Rosengård har tagit hand om mig. Tar de hand om mig hälften av vad Lidköping United gjort, kommer jag vara nöjd. Jag har aldrig känt mig lika uppskattad och viktig i en klubb som Lidköping United. Jag kommer alltid följa och stötta laget samt föreningen. Jag önskar klubben och grabbarna stort lycka till med säsongen som kommer.

Tränaren Francis Maicel Da Costa kommenterar värvningen av Erkin Hamidovic:

– Erkin är en bra libero som kan hjälpa oss väldigt mycket denna säsongen. Han har redan erfarenhet från Division 1. Han är en spelare som styr det bra i defensiven. Sedan är han en bra person och duktig spelare.

Vad har du förväntningar på Erkin och hur ser du på hans roll i laget? 

– Jag har hört rätt mycket om Erkin, att han gjorde det mycket bra i Lidköping och har själv läst lite om det. Jag förväntar mig att han försätter att utvecklas hos oss och blir ännu bättre med vår taktiska futsal som kräver mycket rörelse. Jag ser honom som en ledare i defensiven som styr vårt försvarsspel.

Hur tycker du han har skött sig på träningar och i senaste matchen mot Uddevalla? 

– Han visade redan på första träningen att han brinner för futsal och tar det på allvar. Han lyssnar, pratar och kämpar mycket, ett välkomnande tillskott. I den senaste matchen mot Uddevalla så gjorde han det han skulle, spelade enkelt och effektivt. Han har bara gjort två träningar med oss, man kan inte kräva mycket mer på så kort tid.

LÄS ÄVEN: Petrit Zhubi: ”Vi kommer komma tillbaka”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img