Tranquist förlänger: ”En spelartyp vi har saknat tidigare år”

Djurgårdens IF jobbar vidare med att forma ett starkt lag inför SFL-premiären i oktober. Hittills har 13 spelare säkrats upp och nu står det klart att de får sällskap av Andreas Tranquist som väljer att förlänga med Djurgården.

Tranquist kom till Djurgården förra säsongen efter att bland annat ha representerat ÖSK Futsal i Nordic Cup. Han noterades för sju mål i division 1 och ett mål i SFL-kvalet.

LÄS ÄVEN: Här är landslagstruppen som ska möta Wales

Tränare David Bergkvist kommenterar förlängningen på klubbens hemsida.

– Tranan är en spelartyp vi har saknat tidigare år, med sin futsalrutin tillför han mycket till laget. Han var den första spelaren som anslöt till laget utan att ha en koppling till Kåre Futsal eller någon av de andra spelarna, men trots det anpassar han sig mer och mer till vårt spelsätt för varje dag som går. Jag tror han kommer fortsätta ta kliv i sin utveckling och bidra mycket till DIF Futsal 2017/2018.

Även Tranquist är nöjd och han ser fram emot SFL-premiären som spelas mot Örebro FC.

– Det är alltid kul med futsal i Örebro i och med att det är så stort intresse i stan. Sen blir det extra kul att vinna över gamla polarna. Jag har faktiskt inte snackat så mycket futsal med örebroarna, men om de underskattar oss kommer de få ångra det.

LÄS ÄVEN: ÖSK-veteranen till Örebro FC

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img