Rutinerad keeper går till rivalen

0

Futsalmagasinet kunde redan i juli avslöja att Henrik Norberg, tidigare ÖSK Futsal, var aktuell för spel i konkurrenten Örebro FC. Under torsdagen annonserade just ÖFC sitt andra nyförvärv för säsongen, nämnde målvakten Norberg.

Trots sin ålder, 43 år, spelade Norberg senast förrförra säsongen bronsmatchen för dåvarande Spartak Örebro mot Falcao. Han beskrivs som en positiv pådrivare med stort hjärta för föreningslivet, där hans höga träningsnärvaro lär se till att ÖFC inte står utan målvakt på sina träningar.

LÄS ÄVEN: ÖFC värvar – och sex spelare får går

Ronny ”Pilen” Pettersson är nöjd med sitt nyförvärv och kommenterar till Futsalmagasinet:

– Henke (Norberg) är en fantastisk spelare, både på plan och i omklädningsrummet. Han kommer bidra med både ledarskap och glädje. Med honom har vi nu tre bra målvakter, vilket självklart känns tryggt.

Norberg kommenterar bytet, från ÖSK till ÖFC, på klubbens hemsida:

– Byter på grund av jag vill ha en ny utmaning, samt att jag känner en del spelare sen tidigare och det verkar vara en bra klubb att representera.

Förväntningarna är höga från veteranen, som hoppas kunna nå till slutspel. Vem vet, kanske kan man nå hela vägen?

LÄS ÄVEN: Lidköping med sin fjärde värvning