2022 – året då alla lag vinner SM-guld

En ny futsalsäsong väntar runt hörnet, trots att det faktiskt känns som att det inte var alls längesedan IFK Uddevalla bärgade SM-guldet i Helsingborg. Visst, sommaren brukar gå fort, men tiden sedan finalen har gått extremt fort.

Vad har hänt sedan dess, då? Jo. Samma IFK Uddevalla har hunnit smygstarta säsongen med ett hemmaarrangerat Uefa futsal cup-kval. Och precis som väntat avgjordes gruppen i den sista omgången mot tyska Regensburg. Tyskarna blev dock något för tuffa, och Europaresan tog slut redan i Preliminary Round för Uddevalla den här gången. Tyvärr.

För Futsalmagasinets del betydde även Uefa futsal cup starten för någonting fantastiskt. Inför IFK:s första match släppte vi efterlängtat vår nya app! Under sommaren har vi jobbat hårt för att få den klar lagom till Uefa futsal cup – och att kunna släppa den dagen innan kändes helt fantastisk.

Har du inte laddat ned Futsalmagasinets app? Den finns på såväl APPSTORE som GOOGLE PLAY.

Väl värt en nedladdning, det kan jag garantera. På så sätt missar du aldrig någonting viktigt.

Årets upplaga av futsalserierna känns mer spännande än någonsin. Visserligen kommer man att kunna säga just precis så i många år framöver, men i år pirrar det extra mycket. Futsalen växer otroligt mycket, och väldigt mycket händer i lagen runtom i Sverige. Allt går framåt, och det är en fröjd att få följa det här från första parkett.

Många klubbar, och då även fotbollsklubbar, ser vad som händer i den här sporten och vill ta chansen att hoppa på det här tåget. I år ser vi klubbar som Djurgården och Hammarby i högstaligan, och där snackar vi stora aktörer. Nyligen blev det även klart att Halmstad BK går in i futsalens värld, och inte lär det dröja länge innan ännu fler storklubbar tar efter.

Att satsningen nu tar vid syns lite här och var, och många lag i såväl de lägre serierna som de högre sätter stora mål. Det klassiska citatet ”SM-guld om fem år” syns lite här och var.

Satsningarna från klubbarna är naturligtvis väldigt bra och behövliga. Jag älskar att se utvecklingen och att klubb efter klubb poppar upp runtom i landet, och att fler och fler division 2-serier väcks till liv.

Fortsätt att satsa. Fortsätt att tro på just er klubb. Sätt målet att vinna SM-guld om fem år.

Alla lag kommer naturligtvis inte kunna vinna guld 2022. Men låt de kommande åren bli en resa där ni växer er ännu starkare, och att samtidigt få den svenska futsalen att växa sig starkare. Alla klubbar behöver dra att samma håll för att vi ska kunna sätta Sverige på den stora futsalkartan.

Kanske kan 2022 bli ett riktigt bra år då trots allt, även om nu inte alla lag vinner SM-guld.

Fortsätt tro, och fortsätt kämpa!

David Gerd
Ansvarig utgivare och chefredaktör

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img