Yarsuvat: ”Futsalen har betytt mycket för mig”

0

Borås var för många ett stort utropstecken föregående säsong. Laget som inte dragit några stora rubriker fick guldmedaljören Petter Florentin som tränare inför säsongen, vilket blev ett succédrag. 93 mål och tio segrar senare slutade man tre poäng efter Uddevalla som blev etta.

I slutspelet ställdes man först mot Örebro FC som besegrades, innan man deltog i sin första final där man ställdes mot just Uddevalla. En spelare som saknades för Borås var Richard Yarsuvat, som i och med kontraktet med Dalkurd inte fick tillåtelse att spela.

LÄS ÄVEN: Silvermedaljör till IFK Göteborg

Ett Dalkurd som går mot en seger i superettan, vilket skulle betyda ett allsvenskt avancemang. Vem som är skyttekung i laget? Ricky Yarsuvat såklart. I superettan då? Samma Yarsuvat. För tillfället har han mäktat med 15 mål och är namnet på mångas läppar. Ett allsvenskt avancemang skulle med stor sannolikhet betyda att det inte blir någon futsal för Yarsuvat i år, däremot ser han givetvis till att vara uppdaterad genom Futsalmagasinets app. Vad har då futsal gett honom?

– Futsalen har betytt mycket för mig. Den ger mig det där lilla extra som kan vara bra att ha där ute när man spelar elitfotboll, touch, teknik och bollkontroll bland annat.

Tiden i Borås AIK beskriver han som fantastisk.

– Jag var med från första början och var även med när vi fick upp laget i SFL. Jag har alltid trivts med att spela futsal och har många goda minnen från tiden jag spelade med BAIK. Särskilt från senaste säsongen när Petter (Florentin) klev in som tränare och gjorde ett fantastiskt jobb.

Även om han leder skytteligan är han ödmjuk. När han själv skrev på för Dalkurd hade han inte förväntat sig att han skulle vara där han är nu. Givetvis är det jättekul, men inget han förväntade sig.

– Mitt mål just nu för framtiden är att få vara med och leda Dalkurd upp i allsvenskan. Om jag gör mål i allsvenskan och presterar där kanske man kan börja tänka längre än så.

Så kommer vi någonsin se Ricky Yarsuvat spela futsal igen? Han verkar inte stänga dörren helt, inte ens kommande säsong. Själv vill han gärna spela, men det hänger på mycket annat. Kommer det finnas tid? Kommer klubben tycka att det är okej? Om det är lugnt för alla så vill han mer än gärna spela.

– Det absolut roligaste med att spela futsalmatcher i SFL är att få vara med i toppen, att vinna. Sedan är det lite extra kul att vara med i ett lag som Borås AIK, där vi spelar en sevärd futsal för publiken och gör många mål.

Hur många mål det blir i superettan återstår att se, men självklart önskar vi på Futsalmagasinet Richard Yarsuvat ett stort lycka till med sitt Dalkurd. Sedan hade det givetvis varit intressant att se en match mellan tvillingbröderna, då brorsan Robin numera spelar för rivalen IFK Göteborg Futsal. För även om Ricky leder skytteligan i Superettan var det faktiskt Robin som gjorde mest av dem i SFL, Robin gjorde nio medan Ricky gjorde sex…

LÄS ÄVEN: Fehim Smajlovic är inte årets värvning