”Det har inte varit ett lätt gäng att hantera”

Under onsdagseftermiddagen kom nyheten att IFK Uddevalla Futsals tränare Angelo Vega lämnar klubben med omedelbar verkan.

Han har varit med i klubben sedan starten för några år sedan, och efter SM-guldet i vintras valde han att kliva av planen och in på bänken. Hans första uppdrag som tränare blev Uefa Futsal Cup i augusti där IFK Uddevalla tråkigt nog inte lyckades ta sig vidare.

Men sedan dess ska det ha blåst en hel del inom klubben, och nu är beslutet taget att Angelo Vega lämnar.

– Det har varit två tuffa veckor det senaste, och jag har kommit fram till både det ena och det andra. Ingenting av det som händer i klubben just nu är någonting jag står för, berättar Vega till Futsalmagasinet.

En av anledningarna till beslutet ska ha varit problematiken kring att IFK har så många landslagsspelare. I landslaget ska ett nytt spelsätt ha kommit in, och spelarna har därmed gärna velat ta med det ut i klubbarna. För IFK:s del en hel del spelare.

– Jag går ut med huvudet högt. Folk får tycka och tänka vad de vill. Det har inte varit ett lätt gäng att hantera det här, och speciellt inte med så många landslagsspelare. Jag, Micke (Alfredsson), alla supportrar och alla de som hjälper till har alla en del i att vi tog SM-guld. Vi är en familj här, och jag vill inte tillhöra något annat. Framgångarna är allas, inte bara spelarnas.

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla startar ungomslag – han blir tränare

Han fortsätter förklara anledningar bakom beslutet:

– Den nya organisationen gick ut i tidningen och kommunicerade ut hur det skulle se ut utan att prata med de i klubben. Sedan har jag inga problem med de som styr det, men att man får läsa i tidningen hur organisationen ser ut är inte bra. Speciellt inte när det fanns personer på de platserna innan. Det är själva grejen att behöva läsa det i tidningen utan de kan kommunicera. Det var inte tanken när vi tog in nytt folk, respekten måste finnas kvar.

Vad som händer härnäst är däremot oklart för 32-åringen.

– Jag går ut med huvudet högt och har inget att skämmas över. Överdriver jag? Kanske det, men jag tänker inte ändra mig.

Men tråkigt känns det, såklart.

– Ja, det är klart det känns tråkigt. Det är ingenting jag planerat direkt, utan det har blivit så nu. Men vem vill ha en tränare som ska göra det spelarna säger till tränaren? Jag tror inte någon vill ha det.

– Än så länge har de precis börjat med landslaget, och det har jag full respekt för. Jag håller med att det tar sin tid med allt det där. Men vi har väldigt många landslagsspelare, och jag kan inte låta landslagsspelarna styra träningarna. Vi har kunnat hantera det innan, men nu funkade det inte längre.

LÄS ÄVEN: Landslagsspelaren klar för Örebro SK

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img