Rosengård kan överraska: ”Förväntningarna är stora”

Under fredagen drar Örebro Open igång och ett lag som gör debut i turneringen är FC Rosengård från Skåne. Ett lag som bildades så sent som 2016 och kommer göra sin andra säsong i division 1 den här säsongen.

Nu ska man alltså vara med och spela i Örebro Open och ställas mot lag som Falcao Futsal, Örebro Futsal Club och Hammarby IF Futsal. Tre tuffa lag man kommer att ställas mot men Rosengård har visat innan att man kan stå upp och spela bra mot lag från SFL. Bland annat mot IFK Uddevalla och Torslanda.

Man spelade mot IFK Uddevalla inför Uefa Futsal Cup och gjorde en riktigt bra match. FC Rosengård har redan hållit på med sin träning i månader, vilket är unikt i Sverige.

LÄS ÄVEN: Örebro FC hade det tufft i Lidköping

Lagkapten Erkin Hamidovic och tränare Francis Maciel säger så här om sina förväntningar inför Örebro Open till turneringens hemsida.

– Kort och gott, många av Sveriges bästa futsallag samlas i Örebro. Förväntningarna är stora. Vi skall köra full fart och visa laget samt motståndarna vilka som blir att räkna med säsongen 17/18, säger Hamidovic.

Francis Maciel:

– Det är jättekul att delta i Örebro Open Futsal Cup 2017. Jag ser fram att spela mot storlagen Falcao, Örebro FC och Hammarby. Vi startade vår verksamhet förra året och har höga ambitioner, men det är inte seriespel förrän Division 1 startar i november. Det finns en brist på tävlingsmatcher i Sverige, sedan är serien såpass kort vilket jag inte tycker är okej, så denna cupen är mycket välkommen.

– Förväntningarna är stora, efter vår fina insats mot Uddevalla då laget visade många intentioner av det spel vi tränat på. Vi kommer inte åka från Malmö till Örebro för att lira lite boll, vi kommer åka dit för att vinna och bjuda våra motståndare på hårt motstånd.

LÄS ÄVEN: Svensk ska döma Main Round

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img