Svensk domare får chansen i Main Round

Uddevallas resa i Uefa Futsal Cup tog slut efter förlusten mot Regensburg på hemmaplan. I Agnebergshallen fanns domaren George Jansizian på plats som timekeeper medan David Glavonjic dömde Preliminary Round på Cypern.

Nu har ytterligare en svensk domare fått förtroendet att se till att regelboken följs i Uefa, nämligen Fredric Nilholt. Nilholt, som har flera säsongers erfarenhet av att döma futsal kommer att åka till Serbien och döma lagen Ekonomac (Serbien, arrangör), Kherson (Ukraina), Sporting Club de Portugal (Portugal) samt Nikars Riga från Lettland.

– Det var ett par veckor sedan jag fick beskedet, säger Fredric Nilholt när vi når honom från Serbi

LÄS ÄVEN: Alla lags matcher under oktober månad

Detta är Nilholts tionde ”miniturnering” han dömer internationellt på nio år. På sitt CV har han dessutom 37 SFL-matcher.

– Jag har dömt runt 40 officiella internationella matcher, sedan har jag dömt en del träningsmatcher också. Det är svårt att få de tunga uppdragen, då Sverige är ett ganska litet och nytt land i futsal, men vi kämpar på!

När han fick beskedet blev han givetvis både stolt och hedrad över att få ett sådant besked. Uppdraget innebär även att han får representera Sverige och träffa nya futsalvänner. Under åren har Fredric samlat på sig en massa erfarenheter, något som kommer till väl nytta nu.

– Jag har förberett mig för att göra ett så bra arbete som möjligt. Även om jag inte dömt lagen har jag dömt landslagen från Ukraina och Serbien. Jag tror att det portugisiska laget kommer att vara oerhört tekniskt medan Lettland lär spela väldigt disciplinerat. Det skall bli ett fantastiskt äventyr och en rolig resa.

Säsongen hemma har inte startat än, men det är inga bekymmer för Nilholt.

– Detta blir en bra uppvärmning inför SFL, säger Fredric Nilholt och skrattar.

Gruppspelet spelas mellan den 11 och 14 oktober. Värt att notera är att i och med det nya gruppspelsformatet kommer tre av lagen gå vidare till Elite Round.

LÄS ÄVEN: Ternström aktuell – som spelare

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img