Bajen visade att kvalité går framför kvantitet

Efter två matcher i Gamla Idrottshuset, med två Örebrolag, skulle det bjudas på tre matcher som spelades parallellt. Den match som spelades i Gamla Idrottshuset var mellan Hammarby och Torslanda.

Torslanda (före detta Avenyn), med Fredrik Augustin, som fått behålla de flesta spelarna från föregående säsong ställdes mot ett Hammarby med flertalet saknade spelare. Bajen hade endast sju ”ordinarie” spelare som ställde upp, där även tränare Michel Basberber var ombytt och agerade åttonde spelare.

Matchen hann inte bli gammal innan Victor Edvardsen visade visade upp en fantastisk bössa och tryckte dit ettan för göteborgarna. Lika snabbt som Edvardsen gjorde 1-0, lika snabbt kvitterade Hammarby. För de i publiken som anlände ett par minuter sent, hade man redan missat en fasansfullt rapp inledning.

Hammarby, som saknade större delen av sin trupp (bland annat alla nyförvärv inför säsongen) visade på ett fint taktiskt kunnande. Trots det faktum att man var i underläge sett till antalet spelare, försökte man vara smarta och inte springa i onödan.

LÄS ÄVEN: Är de ett skämt, eller är de hjältar?

Vid fasta situationer visade man finess och styrka, där Torslanda ofta såg ut att stå på hälarna. I princip varenda gång verkade bollen hamna hos en Hammarbyspelare som stod omarkerad vid bortre stolpen, något som Torslanda uppmärksammade men ändå inte lyckades neutralisera.

Även om Torslanda tog ledningen under en del av matchen var Hammarby en ständigt hot framåt, men lyckades inte att trycka in bollen. Det skulle krävas att tränare Basberber klev in med stor spelförståelse och erfarenhet för att laget skulle få lite lugn i avsluten.

Det blev ett par intressanta dueller mellan de båda, för dagen, spelande tränarna Fredrik Augustin och Michel Basberber. I en av sekvenserna kunde man se Augustin stirra långt efter Basberber. Båda visade att de besitter kvaliteter som är viktiga på en futsalplan, även om kanske deras ledarskap hade behövts på bänken.

Värt att notera är att Peter Paananen byttes ut mot Viktor Jansson en bit in i andra halvlek. Nämnde Jansson släpper in två av målen, som han inte kan lastas för. Ett Hammarby i ledning medförde att Torslanda ville chansa med jokerspel, där Augustin tog på sig den beryktade jokervästen. Hampus Furublad lyckas sätta en boll i slutet av matchen.

När slutsignalen lyder står Bajen kvar som vinnare, i en match där man visade att man var taktiskt överlägsna, även om Torslanda visade en oerhörd vilja.

Matchfakta

Örebro Open Futsal Cup

Hammarby IF – Torslanda IK 6-4 (2-2)

Målskyttar, Hammarby: Peiman Pahlevan 3, Andreas Dahl, Christoffer Jönsson 2

Målskyttar, Torslanda: Victor Edvardsen 2, William Lännholm, Hampus Furublad

LÄS ÄVEN: Från Uddevalla till Örebro

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img