AVSLÖJAR: Vega provspelar – under Örebro Open

Futsalmagasinet har tidigare rapporterat om att Angelo Vega är aktuell för både Skoftebyn och ÖSK Futsal, efter att han gick skilda vägar med Uddevalla.

Vi kan nu avslöja att Uddevallabon kommer att provspela för ÖSK Futsal under Örebro Open. Tränare Mikko Seppälä kommenterar:

– Angelo Vega är ett intressant namn. Han lovade mig att om han fick ett par veckor skulle han komma i form. Nu är han nära 80% av toppformen, så det var dags att bjuda hit honom på provspel.

– Vegas taktiskta kunnande är stort. Sedan jag kom till Sverige har jag letat efter ”riktiga” futsalspelare, eller spelare som väljer futsal över fotbollen. Vega tillhör kategori ett. Vilken situation skulle vara bättre att testa honom än att slänga i honom i den djupa ändan av simbassängen, det vill säga i matchsituation mot riktigt tuffa SFL-lag? Därför ringde jag upp honom för att kolla om han var tillgänglig.

– Jag är nyfiken på hur Vega passar min finska futsalfilosofi. Han har redan sydamerikanska fötter, vilket passar min kollega Victor Huerta. Jag har i alla fall väldigt stora förväntningar på Vega.

LÄS ÄVEN: Oraklet inför Örebro Open

Futsalmagasinet har även kontaktat Angelo Vega som väljer att kommentera följande:

– Jag och Johan (Ivhall) har pratat om att han vill att jag skall komma ner. Nu har jag tränat i två veckor med Skoftebyn och Oddevold. Jag tänkte åka ner och kolla matcherna under helgen, så då frågade Johan om jag kunde ta med skorna utifall att.

– Mikko (Seppälä) ringde igår och frågade. Då jag håller igång med träningen så tänkte jag, why not, det skadar inte att spela lite. Hade det varit i en tävlingssituation, där prispengar eller liknande hade stått på spel hade jag tackat nej. Nu är det mer utav ett tufft sammandrag av träningsmatcher.

– Att jag spelar för ÖSK betyder ingenting, det är inget som är klart. Jag håller också vad jag sagt, att om jag skall spela i något lag skall det vara när jag är redo och känner att jag kan tillföra något.

– Det blev som sagt klart igår, så jag tar med skorna och ser. Kanske får jag spela en sekund, en halvlek eller mer, jag har sagt till Mikko att jag är tillgänglig men förväntar mig ingenting.

– Jag har aldrig provtränat för en klubb och ser inte heller detta som ett provspel. Jag är här på grund av mina meriter. Det är mer utav ett gästspel. Jag har tränat med Skoftebyn och Oddevold de senaste två träningarna för att hålla igång, inte provspela. De verkar tycka det är roligt att jag är där och tränar.

– Det har gått bra på träningarna. Vi får se, jag har haft problem med knäet tidigare men det har fungerat bra. Det är jag glad över. Däremot kommer jag inte skriva på för en klubb bara för att, utan det skall vara bra.

– Jag har inte spelat en match sedan förra året. Inte heller har jag gjort en träning med dem. Vi får se hur mycket jag får spela. Som sagt, jag skulle ändå hit och de tyckte jag kunde ta med skorna utifall att, nu kom chansen och vi får se hur det blir. Däremot vill jag ha ett par månader för att komma i form innan det blir aktuellt att skriva på för en klubb.

Vega kan komma att debutera under lördagen, när ÖSK möter Hammarby. Återstår att se om vi får se honom på planen.

LÄS ÄVEN: Matcherna i Örebro Open

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img