GAIS övertygade – dominerade mot ÖSK

Fredagens andra match i Örebro Open spelades mellan Örebro SK och Gais. Båda lagen har haft en tuff försäsong. ÖSK som förlorade mot IFK Göteborg (6-12), och Gais som förlorat mot både Borås AIK och FC Tina Lidköping.

Matchen öppnades i ett högt tempo från hemmalaget, där Göteborgarna verkade sitta kvar på bussen. ÖSK förde spelet och Gais hade problem att hänga med. Däremot skulle man efter tio minuter ta över matchbilden totalt. Gais satte hög press och ÖSK hade problem att hantera det. Ofta slutade det med en längre boll mot pivot, som ibland lyckades. Allt för många gånger blev det däremot brist i kommunikationen och bollen gick ut över sidlinjen.

Om de första tio minutrarna tillhörde ÖSK, tillhörde resten av matchen Gais. Vid de fasta situationerna var Gais på hugget, medan ÖSK verkade slappna av lite, vilket ledde till farligheter.

Patrik Falk skulle som alltid visa på en bländande teknik och vasst spelsinne, vilket ställde till det för Örebroförsvaret. Hussein Fawaz i ÖSK skulle även han bjuda upp till dans, med sina tvåfotare som inte bara var en delikatess för publiken, utan även för laget.

LÄS ÄVEN: Angelo Vega spelar i Örebro Open

Gais satte ständigt hög press mot ÖSK, medan hemmalaget backade hem till halva planen och lät Gais spela upp bollen i lugn och ro. Detta medförde att Gais fick äga bollen större delen av matchen. När det väl sattes press på makrillarna fanns Dennis Axelsson eller Patrik Falk som ett alternativ i djupet. Haidar Bejan bjöd också på en fin tunnel, till publikens stora glädje.

En annan spelare som är värd att nämnas är Victor Bladh Nilsson, som gjorde sin första match mot ett SFL-lag. Spelaren som är ny inför säsongen, visade på att han vill vara med och slåss om en framträdande roll i ÖSK.

Även om det fanns goda intentioner från ÖSK, ägde Gais matchen och släppte sällan taget. Trots jokerspel från ÖSK kom man inte ikapp, utan Fredrik Rumin kunde bland annat sätta ett av karriärens enklaste mål i öppen kasse.

Matchfakta:

Örebro Open Futsal Cup

Örebro SK – Gais 3-6 (2-3)

Målskyttar, Örebro SK: Erik Dahlbeck, Ergin Bajrami, Victor Bladh Nilsson

Målskyttar Gais: Dennis Axelsson, Niklas Engberg, Ali Fayad, Lyla Ben Gifford, Fredrik Rumin, Patrik Falk

LÄS ÄVEN: ÖFC premiärvann i Örebro Open

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img