Norrköping kryssade – Ayala tvåmålsskytt

Muffe Bajraktarevic och hans spelare i Norrköping FK åkte i onsdags till bosniska Tuzla för ett träningsläger. En träningsmatch mot Bosna Kompred spelades samma dag, en match som det bosniska laget vann med 2-1.

På torsdagskvällen var Norrköping tillbaka på planen, mot MNK Zeljeznicar som spelar i den bosniska högstaligan. Matchen inleds med ett högt tempo där hemmalaget pressar högt och aggressivt, vilket gör att Norrköping mestadels får försvara sig.

I minut 10 får Norrköping en omställning som förvaltas väl och Patrick Ayala kan dundra in ledningsmålet. Efter detta lugnar matchen ner sig, dock kommer kvitteringen innan paus.

Efter lite taktiskt genomgång i paus så kommer Norrköping ut, och svarar väl på Zeljeznicars press, och får några omställningsmöjligheter som inte leder någonstans.

Sex minuter in i andra halvlek ger Ayala återigen Norrköping ledning efter en frispark. Efter detta höjer hemmalaget sin offensiva växel och kvitteringen kommer med två minuter kvar, vilket också blir slutresultatet.

LÄS ÄVEN: Förre landslagsspelaren fortsätter i ÖSK Futsal

Muffe Bajraktarevic kommenterar matchen på klubbens Facebook-sida.

– En riktigt bra genomförd match, där vi ställs på prov mot ett väldigt bra lag som håller en helt annan nivå än lagen vi möter hemma. Vi hade både 1-0 och 2-1 och borde kanske avgjort matchen när vi hade ett par omställningslägen vid 2-1. Många i laget fick verkligen plocka fram det där lilla extra och man känner att ligastarten närmar sig!

Matchfakta

Träningsmatch

MNK Zeljeznicar – Norrköping FK 2-2(1-1)

Målskyttar, MNK Zeljeznicar: Okänd

Målskyttar, Norrköping FK: Patrick Ayala 2

LÄS ÄVEN: Malmö Citys lagbygge tar form

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img