Gais rider vidare på segervågen – Mahdi tvåmålsskytt

En generalrepetition väntade inför den stundande seriepremiären, när Gais tog emot Torslanda i Lisebergshallen. De flesta i publiken kunde nog hålla med om att den kalla och höstiga oktobermåndagen var skön att byta mot ett hett futsalderby.

Försäsongsderbyt stod mellan två lag som går in i säsongen med olika förutsättningar. Ett Torslanda som gjorde en stark avslutning på föregående säsong, efter att hotet om kvalspel hägrat, samt ett Gais som vunnit allt i division 1.

På tal om att vinna, makrillarna tog hem Örebro Open Futsal Cup för en vecka sedan, minnen som säkerligen gav Gaisarna mersmak och Torslanda revanschlust.

Torslanda började hårt och drog sig snabbt på fem frisparkar. Därefter skulle det lugnas ner, men då hade redan Gais hunnit sätta två bollar. Den första genom en frispark där Torslandaförsvararna verkade sova och Peter Paananen var felplacerad. Antagligen trodde han att det skulle komma en pass, men istället smällde Mahdi in bollen i första hörnet från långt avstånd.

Dennis Axelsson ville inte vara sämre, utan bjöd på futsalgodis när han tåpajade in tvåan till alla futsalälskares glädje. Därefter hade han ett fint samspel med William Nimbs, där den sistnämnda assisterade Axelsson till sitt andra för kvällen.

Torslanda tog timeout och Fredrik Augustin manade på sina mannar rejält. Det skulle få effekt direkt, då Hampus Furublad klev fram och sökte en pass mot bortre stolpen, som istället gick på Gaisspelare och i mål.

Reducerat och välbehövlig energi för Torslanda, som inte saknade chanser i matchen. Bollinnehavet däremot skulle vara Gais, där man med sitt höga försvarsspel fick Torslanda att slå bort en del bollar.

Som ofta, när Gais leder, verkade man till synes slappna av och släppa in Torslanda i matchen. Helt plötsligt hade man dragit på sig sex frisparkar och långstraff för Torslanda. Värt att notera är att Gais innan det fått två chanser att utöka sin ledning på långstraff, men missat båda.

Utropstecknet från föregående säsong, Andreas Jernarp som även fick chansen i landslaget under lägret i Uddevalla, klev fram och smällde in sitt första mål för säsongen. Bortalaget började få vittring på en kvittering, där man faktiskt fick ytterligare en chans på långstraff.

LÄS ÄVEN: Var höll GP hus?

Återigen klev Jernarp fram, som har en rejäl högerslägga, men denna gång sköt han över. 3-2 blir resultatet i halvtid, ett resultat som inget av lagen verkade nöjda över.

Andra halvlek började även också tufft, där det blev en del hårda närkamper. Tränare Patrik Persson hade ingjutit mod i sitt manskap under pausen, vilket man kunde se då spelet blev bättre och bättre. Torslanda fick sällan låna bollen och gjorde man det saknades skärpan i avsluten.

Gais gör 4-2, som är en riktig delikatess, när engelsmannen Lyla Ben Gifford smeker in bollen i Viktor Janssons högra kryss, som är helt chanslös. Bollen fastnar till och med i krysset, det verkade som att den ville passa på att njuta av stunden. Torslandaåskådarna som hade hittat till Lisebergshallen applåderade även detta konstverk. Målet var helt enkelt futsalgodis som lär ha gett diabetes typ två till futsalälskaren.

Makrillarna hade därefter inga större problem att kontrollera matchen, utan går ifrån till 7-2, där Haval Mahdi sluter cirkeln genom att göra det sista målet. Även detta ett mål värd namnet, där Mahdi skickar iväg en projektil från ”vänsterdojjan” i samma kryss som Gifford sköt i tidigare.

Haval Mahid. Foto: Tobias BW Granberg

Matchfakta

Träningsmatch

Gais – Torslanda IK 7-2 (3-2)

Målskyttar, Gais: Haval Mahdi 2, Dennis Axelsson 2, Lyla Ben Gifford, William Nimbs, Niklas Engberg

Målskyttar, Torslanda: Hampus Furublad, Andreas Jernarp (långstraff)

LÄS ÄVEN: Norrköping avslutade starkt – hämtade upp tufft underläge

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img