JUST NU: En debutant till dubbellandskampen mot Ungern

0

Sveriges landslag har under Lasse-Matijas vingar haft ett läger i Uddevalla och spelat en dubbellandskamp mot Wales. Nu är det dags för en samling igen, denna gång är det Ungern som står för motståndet i ytterligare en dubbellandskamp.

Under onsdagen släppte förbundet en presentation av truppen via en tv-sändning med förbunskapten Lars Ternström. Se hela sändningen längst ned i artikeln.

(Kommentarerna för vissa spelare är tagna från videon med Ternström)

Målvakter:

Marcus Gerd, IFK Uddevalla Futsal
Felix Nordenfors, Skoftebyns IF
– Kom in under lägret i somras. Gjorde sina första landskamper mot Wales. Ung målvakt med mycket potential.
Christopher Solberg, IFK Göteborg Futsal

Libero:

Nicklas Asp, IFK Göteborg Futsal
Irfan Delimedjac, Debutant, Borås AIK
– Spelare som vi har haft koll på ett tag, som har haft svårt att bestämma vilken sport han skall hålla på med. Nu har han tagit ett beslut att det är futsal som gäller, då vill vi testa honom.
Simon Chekroun, IFK Göteborg Futsal
Albert Hiseni, IFK Uddevalla Futsal
– Både Albert och Simon kan användas som libero och vinge.

Vingar:

Almin Masic, ÖSK Futsal
– Ung spelare som vi tror väldigt mycket på inför framtiden. Gjorde ett kortare inhopp mot Wales, med en stor potential att spela en del mot Ungern.
Younes Raisi, Borås AIK
Jihad Nashabat, IFK Uddevalla Futsal
Emilio Rossi, IFK Uddevalla Futsal
Fehim Smajlovic, IFK Göteborg Futsal
Petrit Zhubi, IFK Uddevalla Futsal

Pivot

Stefan Ostojic, Falcao FC
– En spelare som legat långt fram i fotbollen, men har futsalen som sin förstasport. Spelar division 1 i fotboll, det är den enda spelaren som vi behöver ha lite överseende med ibland, om han är tillgänglig eller inte.
Robert Bagger, IFK Uddevalla Futsal
Kristian Legiec, Malmö City FC

LÄS ÄVEN: Borås förstärker målvaktssidan

Vidare är Lasse Ternström förväntansfull inför dubbellandskampen:

– Ungern är ett lag som vi jättegärna vill spela mot. En nation som kommit långt i futsal. De står för en positiv futsal som är aggressiv i både försvar och anfall. Jag tror detta kommer vara jättebra matcher för oss.

Under sändningen påpekar Ternström att det har varit viktigt att ha en balans i truppen med någorlunda fasta positioner, där även vissa spelare kan ta andra roller. Som sagt kan både Chekroun och Hiseni spela på kant, precis som Ostojic kan göra. Vidare kan även Jihad Nashabat användas som pivot.

– Vi vill i så stor mån som möjligt försöka ge samma spelare chansen som var med mot Wales. Samtidigt är det viktigt för oss att kolla på formen och på positioner, att vi har ungefär lika många spelare på varje position som vi kan rulla på tre fyror.

Ternström berättar även att man försöker hitta en bra balans mellan vänster och högerfotade spelare. Dessutom behöver man titta på kreativa spelare som kan gå förbi sin motståndare i en mot en samt spelare som kan löpa för sina kamrater och göra det taktiska jobbet.

– Vi behöver också ha en balans mellan offensiva och defensiva spelare.

Återigen kommenterar Ternström det faktum att många spelare prioriterar futsal och att det är viktigt för landslaget.

– Jag uppmuntrar spelarna att hålla igång med fotboll, men det är viktigt att man förstår att prioriterar man fotboll före futsal så är man diskvalificerade tillsvidare, för mig och Matija. Vi behöver ha spelare som satsar på futsal som förstasport. Där har vi fått ta lite jobbiga beslut just nu, samtidigt är ingen spelare diskvalificerad för alltid, utan man är alltid välkommen tillbaka när man har futsal som sin förstasport. Det kommer vara viktigt för svensk futsal att vi satsar på de spelarna som vill.

Truppen innehöll som sagt en debutant i Borås AIK:s Irfan Delimedjac, en spelare som varit på landslagets radar.

– Irfan Delimedjac har vi tittat ett tag på nu och han har varit duktig i många år. Han missade SM-finalen i våras på grund av ett fotbollskontrakt, vilket gjorde att han kom lite längre ner på vår ranking. Han har valt att avsluta sin fotbollskarriär nu och satsa på futsalen, därför valde vi att titta på honom nu. Han är en spelare som är 25 år gammal, spelar i Borås AIK och är deras lagkapten och drivande spelare.

LÄS ÄVEN: Skoftebyn gör webbserie