INFÖR SÄSONGEN: Gais tillbaka för att stanna: ”Vi har många matchvinnare”

0

Makrillarna har varit nere och vänt i ettan. Nu sätter tränare Patrik Persson hoppet till sina matchvinnare och ledare för att överraska i SFL.

Tillbaka igen. Det blev som förväntat bara ett mellanår för Gais Futsal i division 1 innan de nu återigen är tillbaka i SFL Södra.

– Vi ser med stor förväntan fram emot att gå in i finrummet igen, konstaterar lagets tränare Patrik Persson.

Likt många andra futsallag i Sverige hittade Gais en riktigt imponerande form under den andra halvan av säsongen. Efter nyår vann de först sju raka matcher i seriespelet, och avslutade efter seriesegern med två segrar i kvalmatcherna mot Fågelfors.

– Vi måste verkligen prestera nu i SFL. Vi hoppas att vi ska kunna bygga vidare på det vi hade förra året. När vi efter nyår avslutade med nio raka tävlingsvinster, då var vi jäkligt bra. Just nu är vi inte där än, utan har ett par snäpp upp till den nivån.

Men den tuffa träningen fortsätter, och när det äntligen är dags för seriepremiär ska laget stå redo.

– Vi både tror och hoppas på att vi blir än bättre än vad vi var i slutet av förra året. Vi behöver bara tid. Vi hade samma situation när vi startade ifjol. Många måste acklimatisera sig från fotbollen, och det behövs ju i oktober. Så det är först i november man först kan köra igång fullt. Sedan är många slitna efter en hel fotbollssäsong, och då är det inte bara att ösa på och riskera skador. Så tid att hitta tillbaka till futsal och tid att hitta tillbaka till varandra är vad vi behöver för att lyckas.

– Mycket av grunderna i försvarsspel och anfallsspel är bortglömt under tiden vi inte spelat tillsammans, och det tar såklart tid att hitta tillbaka.

Målsättningen med säsongen är att etablera sig i den högsta ligan, berättar Persson. Och det genom att behålla den goda lagandan som fanns i fjol.

– Vår styrka förra året var att vi var ett lag, och inte individualister som freestylade. Vi hade flera som gjorde många mål och var därför inte beroende av en spelare. Sedan hade vi väldigt roligt tillsammans och trivdes bra ihop. Vi har även många matchvinnare, och många lagkaptensämnen. Det är väldigt positivt, och det är många som tar ansvar när det behövs, säger Persson som också vill hylla klubbens fantastiska publik som han hoppas återvänder även i år.

Analys

Det var inget snack om saken. Gais skulle tillbaka till SFL, och man gjorde det på ett väldigt vackert sätt. Tränaren Patrik Persson pratar om en stor bredd i truppen och ett spritt målskytte, men nyckelspelaren Patrik Falks betydelse för det här laget går inte att hymla med. Persson har tonat ned alla förväntningar som finns på laget, men imponerande insatser i Örebro Open får oss att tro på en något högre målsättning än att kriga om kontraktet.

Läs mer i Futsalguiden som är framtagen av Futsalmagasinet och Magasinet Match