Skoftebyn öppnade årets SFL-säsong med hemmaseger

Nu är säsongen officiellt igång. Årets första match var den mellan Skoftebyn Futsal och Gais Futsal i Arena Älvhögsborg.

Gästerna, som är nykomling för året, har en stark försäsong bakom sig, med bland annat en cup-seger i Örebro.

Matchen började med två lag som ville pressa högt upp i banan. Skoftebyn med en klassisk 1-2-1 och GAIS med en förvånande 2-1-1 som snabbt efter några minuter växlades över till 3-1. Spelarna visade nervositet framför motståndarmålet när det som sågs vara enkla målchanser avslutades utanför.

GAIS tog ledningen tidigt i matchen efter en drömfrispark som gick in i krysset, dock en ganska svag uppställd mur bidrog till att det blev mål. Det andra målet kom strax efter tio spelade minuter efter en fin kombination. Men precis som under Örebro Open Futsal Cup så slappnade GAIS av. Misstagen i matchen och i backlinjen började bli allt för många samtidigt som Skoftebyns sikte justerades tillräckligt mycket för att kvittera till 2-2 innan pausen.

I den andra halvleken fanns det bara ett lag på plan. Skoftebyn gick ut väldigt aggressivt, vilket var någonting som Gais-spelarna la mycket fokus på genom att diskutera med domarna kring besluten. Samtidigt fortsatte Trollhättan-gänget skapa många målchanser som så småningom blev mål.

Hemmalaget, som vanligtvis brukar vara starka hemma i Trollhättan, tog alltså alla tre poäng. Men det var inte helt enkelt, då Gais öppnade väldigt starkt. Men Skoftebyn lyckades alltså till slut vända på steken – och det rejält.

LÄS ÄVEN: Gais tillbaka i SFL för att stanna: ”Många matchvinnare”

6-2 kunde slutresultatet till slut skrivas till, och därmed är säsongen igång. Under söndagen väntar ett flertal heta matcher, och du kan läsa om allt på Futsalmagasinet.

Matchfakta

SFL Södra

Skoftebyn Futsal-Gais Futsal 6-2 (2-2)

Målskyttar, Skoftebyn: Gustaf Rådström 2, Agon Beqiri 2, Jesper Thorsell, Johan Kortekangas

Målskyttar, Gais: Haval Mahdi, Dennis Axelsson

LÄS ÄVEN: Skoftebyn siktar på slutspel i år

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img