Storspel från Tolga Ayranci när Falcao premiärvann

Den första omgången i SFL Norra bjöd bland annat på ett Stockholmsderby, där Nacka tog emot Falcao. Nacka med nya tränaren Eldin Kozica i spetsen tog emot reinkarnerade tränaren Albert Krasniqi i Falcao. Värt att notera är att båda tränarna stod uppskrivna i laguppställningen inför match.

Det skulle bjudas på en ganska väntad matchbild, där Falcao valde att backa hem och spela disciplinerat, för att vara sylvassa i sina kontringar. Hemmalaget ägde bollinnehavet, men Tolga Ayranci gjorde allt i sin makt för att bollinnehavet inte skulle resultera i baklängesmål.

– Vi visste att om vi sätter vårt försvarsspel så skulle vi vinna matchen, säger Ayranci när vi når honom efter matchen.

LÄS ÄVEN: Webbsändningar efterfrågas

Anfallsspel blev det således inte så mycket för Falcao, men som Nacka själva skriver på sin Twitter räcker det med att spela bra taktiskt för att vinna med 5-1 trots 5% bollinnehav. Tränare Eldin Kozica utvecklar.

– Det blev en ganska väntad matchbild, där vi har mycket boll och Falcao ligger väldigt lågt för att kontra. Vi har en del lägen som vi inte förvaltar och det leder till att vi blir lite väl ivriga och inte behåller tålamodet. Falcao lyckas utnyttja detta.

Vidare tycker Kozica att man gör många saker bra, som att skapa bra chanser. I matchtruppen fanns sju nya spelare som spelade i de två första fyrorna, där samspelet kommer bli bättre över tiden.

Matchfakta

SFL Norra

Nacka Juniors FF – Falcao FC 1-5 (1-1)

Målskyttar, Nacka: Lamin Sanneh

Målskyttar, Falcao: Gabriel Diaz, Nicolas Alejandro Vaz Rodriguez 2, Alex Lizarzu Roca, Luciano Lorca

LÄS ÄVEN: Ytterligare ett nyförvärv till Bajen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img