Inför säsongen: Arentorp/Helås – Division 2 Västergötland dam

Nyligen gick vi igenom vilka lagen är i en av damernas division 2 på futsalsidan, nämligen division 2 Västergötland. 

Inför seriestarten första helgen i november har vi kontaktat ledarna för de olika lagen och gjort en lägeskoll. Först ut är Arentorp/Helås. Utomhus spelar laget i division 2 likaså och tränare Henrik Karlsson har gett oss svar på lite frågor.

LÄS MER: Division Norra Götaland Damer

Inledningsvis berättar Henrik för oss om futsalintresset i laget:
– Det har ju bara blivit större och större och det gäller för både mig och tjejerna och det följer väl samhället i stort där vi märker att futsal växer explosionsartat, samtidigt som det är ett fantastiskt  komplement till ”vanlig” fotboll. Detta är tredje året jag är med och vi har kört på hösten/vintern varenda år men i år ska vi försöka träna ännu mer för att kunna va så förbereda som möjligt med tanke på att det är seriespel.

Laget har tidigare enbart ställt upp i turneringsspel i futsal. Denna säsong är således den första då laget väljer att ställa upp i ett seriespel. Utifrån dessa förutsättningar har därför Henrik och truppen satt förväntningarna:
– Vi har inte satt någon målsättning utan vi tänker gå ut och köra vårt spel, sen får vi se hur långt det räcker. Lika klassiskt som tråkigt sportsvar!

Sportsligt anser Henrik att det ser bra ut i truppen. Laget har fått behålla alla sina spelare och har inget nyförvärv att tala om, utan tar helt enkelt läget lite som det kommer. Kanske kommer det in några nya, säger han. Samtidigt finns det ett annat hot än just spelartapp:
– Vi har dragits med förkylningar och halsont som gått runt i truppen säkert ett par månader, vilket är helt sjukt. Det är fortfarande inte helt bra med alla så vi får hoppas det börjar släppa nu när vi kommer inomhus.

Arentorp/Helås spelar sin seriepremiär lördagen den 11 november, detta i ett sammandrag där de ställs mot Byttorp/Kabel 80 och Skövde KIK. Hemmamatcherna, när dessa spelas, äger rum i Levene Arena.

LÄS ÄVEN: Inför damernas premiär: Torslanda IK

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img