EXTRA: Göteborgsderbyt spelas i Scandinavium

0

Scandinavium invigdes 18 maj 1971, där den mest frekventa hyresvärden för tillfället är Frölunda Indians i hockeyn. Nu adderas IFK Göteborg Futsal till listan över hyresvärdar, då man tillsammans med Gais ställer upp med en rejäl derbyfest i arenan.

Datumet är den 19 november, vilket är en söndag. Matchen drar igång 13.00 och biljetter kan du köpa från måndag den 6 november klockan 12.00 på ticketmaster.se.

– Det har varit en långdragen process. Första tanken var Partille Arena, men de backade ut tillslut. Andra tanken var Frölundaborg, men det skulle bli väldigt dyrt. Ett konstigt nog billigare alternativ visade sig vara Scandinavium. Då sattes planeringen igång med att främst kolla över säkerheten på arenan tillsammans med Got Event, vårt säkerhetsbolag samt polisen. I går landade vi tillslut i ett beslut, där vi fick klartecken för att köra, säger IFK Göteborg Futsals sportchef Mathias Etéus till Futsalmagasinet.

SE ÄVEN: Blåvitts tränare Willy i en videointervju

Publikkapaciteten kommer att bli runt 6000, där respektive lag kommer ha var sin långsida och kortsidorna spärras av. Förhoppningen är att skapa samma känsla som lagen har haft på sina derbyn i fotbollen. Etéus är övertygad om att man kommer slå publikrekordet som sattes av Uddevalla i semifinalen föregående säsong.

– Vi kommer att slå publikrekord! Frågan är egentligen bara med hur många åskådare vi slår det med.

IFK Göteborg och Gais spelade ett uppmärksammat derby för två säsonger sedan, som slutade i moll. Nu hoppas man kunna bjuda på en riktig publikfest för alla inblandade och en underhållande futsal.

Varför skall man gå och titta Mathias Etéus?

– För att vara med och slå det svenska publikrekordet. För att titta på ett derby mellan IFK Göteborg och Gais. För att titta på bra futsal. Det finns många anledningar för att komma och kolla. Åskådarna kommer få uppleva något de aldrig har fått uppleva inom svensk futsal tidigare.

LÄS ÄVEN: Gais lagkapten borta i minst två månader