Mardrömsbeskedet – GAIS nyckelspelare borta flera månader

0

Patrik Falk har länge varit en drivande kraft i Gais Futsal, och är kapten i laget. Under föregående säsong var han definitivt en spelare som stack ut för många, vilket han även har gjort i år. Under försäsongsturneringen Örebro Open Futsal Cup gjorde han stor succé, där han bland annat slog till med ett hattrick framför assisterande förbundskapten Lasse Ternströms ögon.

Det var också i Örebro Open Futsal Cup som Patrik Falk skadade sig, i matchen mot FC Tina. Efter en närkamp i offensivt straffområde landar Falk illa och blir liggande länge. Nu verkar det som makrillarna blir utan sin fixstjärna under större delar av säsongen.

– Man får se det positiva, det kunde ha varit korsbandet, nu är det en spricka i underbenet.

Patrik Falk har en liten ställning runt knäet, vilket syns från lång väg. Trots den tråkiga skadan innan säsongen, är han förväntansfull på att få komma tillbaka. Prognosen är att han skall komma tillbaka om två till tre månader.

– Jag skulle ta ner en boll och hoppar uppåt, vilket gör att när jag är på väg nedåt har jag alldeles för mycket fart och vikt framåt. Detta gör att jag översträcker knäet. Det var en fruktansvärd smärta, men det är tur att det inte var korsbandet.

I turneringen gjorde man stort eko hos många, då man lite överraskande tog hem segern. Falk menar på att man inte spelar så bra som man kan göra, men att man gjorde en bra kämparinsats.

– Vi sprang och krigade för varandra. Bra känsla i laget gjorde att vi tog vinster under turneringen och spelade bra.

LÄS ÄVEN: Varför webbsänds inte alla matcher?

I år kommer vi få se ett mer stabilt Gais, om man får tro Falk. Han hoppas laget kan etablera sig i SFL och inte vara något ”jojo-lag” som åker upp och ner. Istället vill han att laget kommer in och spelar med högt självförtroende, för att stanna där man hör hemma.

– Stundvis spelade vi oerhört bra föregående säsong, även om matcherna inte alls är av samma kvalité som de kommer vara i år. Vi är värda en chans att få visa upp det i SFL.

Gais spel beskriver han som roligt. Lite klyschigt säger han att styrkan i laget är det faktum att man jobbar för varandra. Laget gör det tillsammans, inte individuellt. Inför säsongen har laget gjort ett par nyförvärv med SFL-rutin som också är erkänt duktiga individuellt.

– Både Haval Mahdi och Haidar Bejan har SFL-erfarenhet och är oerhört duktiga individuellt. Det är givetvis oerhört bra för vårt lag, att få in den kompetensen.

Målsättning framåt för Patrik är givetvis att komma tillbaka från skadan. Däremot finns det också en liten dröm att få representera Sveriges landslag i futsal.

– Det har man väl alltid, det har väl alla spelare? Först och främst gäller det dock att göra en så bra prestation som möjligt för laget. Det är absolut det viktigaste.

Nio snabba med Patrik Falk

Årets överraskning i Gais: Lyle Ben Gifford
Målskytt i Gais: Dennis Axelsson
Placering i tabellen: Till slutspel
Flest gula kort: Sig själv
Flest slagna tunnlar på motståndare: Haidar Bejan eller Carl-Oscar Andersson
Flest tvåfotare: Sig själv ”Det var jag själv som uppfann den någon gång på 30-talet”
Han gör mål som joker: Fredrik Rumin
Han skjuter hårdast: Haval Mahdi
Vem avgör derbyt mot IFK Göteborg: Är det på vårkanten är det jag, på hösten blir det Carl-Oscar Andersson.

LÄS ÄVEN: Förlust i premiärmatchen för Gais