GENOMGÅNG: RFL Dam Södra Svealand

I RFL Dam Södra Svealand har förbundet lyckats skrapa ihop fyra lag från Stockholm, Örebro och Järna. Här kommer en presentation om respektive lag.

Förra säsongen gjorde Falcao FC seriedebut på damsidan och de gjorde det med besked. Laget som leddes av Luciano Lorca vann sin serie framför Lindahl FF. I SM-semifinalen fick Lindahl revansch och kunde sedan vinna hela mästerskapet. Med en säsong i bena så lär Falcao bli att räkna med även denna säsong.

En tänkbar konkurrent till Falcao är Sköllersta IF från Örebro. Föreningen knep förra säsongen en silvermedalj i Ladies Night Cup, där LFC:s veteraner med Charlotte Rohlin gick vinnande ur finalen.

En spelare som visade framfötter under den turneringen var Rebecca Vilén. Om den reslige pivoten kommer till spel i RFL så lär nätet rassla många gånger denna vinter.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg och GAIS Futsal vill slå publikrekord

RIG Örebro FC är inte vilket lag som helst. Laget består av döva spelare som studerar på Riksidrottsgymnasiet i Örebro. Laget har utövat fotboll och futsal under flera säsonger och nu får tjejerna chansen att mäta sina krafter mot topplag som Falcao FC.

Sista lag ut är Järna SK som deltar i division 4 när det kommer till utomhusfotbollen. Hur det kommer att gå nu när tjejerna byter dobbarna mot sulorna återstår att se.

Lagen

Riksidrottsgymnasiet Örebro Futsal Club

Falcao FC

Sköllersta IF

Järna SK

LÄS ÄVEN: Se alla mål från årets första Göteborgsderby

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img