Borås övertygade – storseger mot Torslanda

På söndagseftermiddagen fortsatte den andra omgången i SFL Södra och Torslanda IK som under premiäromgången tog en fin skalp mot IFK Göteborg ville rida vidare på den vågen, denna gång mot Borås AIK.

Torslanda får en riktig smakstart som utnyttjar en kontring som når fram till Haglund som kan smälla upp bollen i mål. Borås försöker att sätta press på offensiv planhalva, de får in ett par fina lägen. Torslanda svarar med en kontring som inte leder någonstans.

Fem minuter in i matchen vinner Borås boll, går på omställning och landslagsmannen Younes Raisi kan sedan överlista Paananen med en kvittering.

Borås jobbar sig sedan in i matchen och försöker att rulla boll mot ett försvarande Torslanda, en pass hittar fram till Jahid Jawid vars skott når virket. En klack från Lundberg hittar till Raisi som försöker placera in bollen som smeker precis utanför målburen, och därefter får samma Raisi en stolpträff.

En time out tas av Torslanda, något som inte ger effekt då Borås utnyttjar en omställning som förvaltas väl efter ett mål av Jawid. Fredrik Augustin tar in sig själv som joker, något som inte heller ger effekt då laget inte klarar av att hålla boll, och Jawid kan utöka Borås ledning.

Lagen går sedan till paus efter en stark halvlek av Borås som avslutas med flera mål mot ett något uppgivet Torslanda.

LÄS ÄVEN: Kamratmötet fick högt betyg av publiken

I andra halvlek kliver ett någonlunda pånyttfödd Torslanda som har beslutat sig för att avsluta matchen på ett snyggt sätt. Viktor Jansson får också chansen i målet i några minuter innan Augustin tar på sig jokervästen igen.

Hemmalaget klarar dock inte av att skapa tryck i offensiv planhalva. Augustin blir pressad i målet och drar på sig en frispark efter att ha hållt bollen för länge. Borås skapar några chanser som räddas av Jansson. Därefter reducerar Hampus Furublad.

Andreas Haglund får därefter ett skott utifrån som träffar virket. Borås svarar med en snabb replik på en hörna som når fram till Najafi som gör sitt andra mål för dagen.

Med knappt åtta minuter kvar gör Furublad och Jawid ett mål var åt sina lag. Torslanda som är lite väl heta på gröten drar på sig sin sjätte fouls i andra halvlek. Arja Mostafa smeker dock långstraffen precis utanför stolpen. Bortalaget får en ny långstraff efter uppvisning av Raisi som spelar ut det försvarande hemmalaget. Långstraffen räddas av Jansson.

Borås kan trots ett tröstmål av hemmalaget hålla undan och vinna komfortabelt med 9-4, efter en underhållande andra halvlek som garanterat var värd entrépengarna.

 

Matchfakta

SFL Södra

Torslanda IK – Borås AIK 4-9(1-7)

Målskyttar, Torslanda IK: Hampus Furublad 2, Tobias Haglund, Erik Johannesen.

Målskyttar, Borås AIK: Jahid Jawid 3, Younes Raisi 2, Mattin Atai Najafi 2, Henrik Svedberg, Ricky Lundberg.

LÄS ÄVEN: Lidköping United vann seriepremiären

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img