Lidköping United segrade i hemmapremiären

Divison 1-laget Lidköping United fick den perfekta starten på säsongen. Efter en dålig öppning på matchen blev det till slut storseger med 8–2 i division 1-premiären mot Hallstahammar.

Det var ett nervöst hemmalag som klev in i sin borg inför de 387 åskådarna som hade tagit sig till Idrottens Hus. Man fick se ett United som inte alls levde upp till förväntningar i första halvleken, bolltapp och omställningar från Hallstahammar, och det var så gästerna också kunde göra sina 0–1- och 2–2-mål. Med 17 sekunder från paus fick United en tiometersstraff, som förra säsongens skyttekung Egzon Restelica enkelt kunde sätta. Med någon tiondel kvar av halvleken kom dessutom 4–2 när Goran Pupcevic gjorde sitt andra mål i matchen.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg kryssade i rivalmötet

I den andra halvleken fick publiken se fyra mål från hemmalaget Lidköping United. Hemmalaget visade att man hade en växel till att lägga i och att man skulle vara numret för stort för bortalaget Hallstahammar. Lidköping kunde gå från 4-2 till 7-2 inom loppet av en dryg minut. United kunde sedan i lugn och ro spela av matchen och passa på att lufta samtliga spelare i truppen. Man hade även bud på fler mål, men Hallstahammars målvakt stod i vägen och gjorde några fina räddningar så slutresultatet skrevs till 8-2.

Matchfakta

Division 1 norra Götaland

FC Lidköping United-Hallstahammars SK FK 8-2 (4-2)

Målskyttar, FC Lidköping United: Egzon Restelica 2, Goran Pupcevic 2, Oscar Norlin, Mathias Englund, Berhadan Inci, Adam Gadzo

Målskyttar Hallstahammars SK: Alexander Eriksson, Daniel Grbic

LÄS ÄVEN: HBK tog en enkel seger i premiären

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img