Andrés Moncada om kamratmötet: ”Lagen bjöd på allt de hade”

0
Foto: Krister Melin

Under lördagen fick IFK Göteborg besök av rivalen IFK Uddevalla i en match som slutade 2-2. Då matchen inte sändes webben så är de åskådarna som hade hittat till Lisebergshallen de enda som vet hur matchen var.

En som var på matchen var Andrés Moncada, före detta skribent på Futsalmagasinet och numera målvaktstränare i IFK Uddevalla sedan några dagar tillbaka, efter att ha lämnat Torslanda IK för mästarklubben.

Andres Moncada. Foto: Krister Melin

På telefon berättar han att matchens inledning är tät, där Robert Bagger ger sitt lag ledningen efter att ha dragit ifrån Nicklas Asp och satte bollen i krysset. Blåvitt pressar därefter en del och tvingar Marcus Gerd till tre fina räddningar. På en kontring kvitterar Oskar Örth efter ett skott mot bortre stolpen som Gerd fick ge vika för.

Den täta matchen fortsätter med lägen för bägge lagen. Bagger kommer en mot en och tvingar Solberg till svettiga räddningar.

LÄS ÄVEN: Halmstad BK vann division 1-premiären

I andra halvlek börjar Göteborg att pressa Uddevalla och söka sig mot Marcus Gerd som liksom Solberg får ta fram det bästa av sig. Mathias Etéus sätter ett skott i stolpen som med rätt marginal hade blivit mål.

Dock är det IFK Uddevalla som tar ledningen efter en frispark signerad Jihad Nashabat, några minuter efter tappar Albert Hiseni en pass som resulterar i en kontring för blåvitt som leder fram till Fehim Smajlovic som kan kvittera för sitt Göteborg, vilket också blev slutresultatet.

Andres berättar också att precis innan kvitteringen så hade Uddevalla ett 3 mot 1-läge med Emilio Rossi i förarsätet, där Solberg precis som innan fick bidra med en räddning.

Matchens lirare i Andres ögon är målvakterna. En annan som imponerade på Andres var Mathias Etéus som nyligen gjorde comeback.

– Han var vass med jättefina dribblingar och vassa skott, är Andres omdöme om den landslagsmeriterade spelaren. Bästa utespelaren i Uddevalla blev Albert Hiseni.

Du verkar nöjd. Är det något som du saknar från matchen?

– Jag är nöjd med målvakterna. Jag är gammal målvakt och är nöjd med alla klassräddningar från matchen, samtidigt är jag inte nöjd med tanke på att vi hade så många lägen som vi borde ha satt.

Är resultatet rättvist?

– Absolut. Bägge lagen hade sina chanser och bägge målvakterna var superduktiga. Lagen bjöd på allt de hade, säger han och fortsätter:

– Det var jätteunderhållande för publiken. Det var mycket publik på matchen och de var nöjda, och de som var där för första gången måste ha tagit med sig att futsal är en rolig idrott att titta på.

Så lagen gjorde bra reklam för sporten?

– Absolut.

LÄS ÄVEN: Täfteå IK har gjort klart med en ny tränare