INFÖR PREMIÄREN: Byttorps IF/FC Kabel Åttio – Division Västergötland Dam

Lägeskollen för Division 2 Västergötland dam rullar vidare. Dagens lag att svara på lite frågor är därför Byttorp IF/FC Kabel Åttio, ett sammanslaget lag som nu väntar på sin seriepremiär.

LÄS ÄVEN: Läget hos motståndarna i seriepremiären

Futsalmagasinet har intervjuat tränaren Johan Rydén och gjort en lägeskoll inför premiären den 11 november. Laget har sedan tidigare varit aktivt inom futsal genom turneringar såsom Mariedal cup, Knallen cup och tidigare även Kronäng cup. Laget, eller lagen, kommer från Boråstrakten där Futsalintresset är stort.

– Våra klubbar har alltid spelat inomhusfotboll i olika former under vinterhalvåret, förklarar Johan Rydén. De senaste sju–åtta åren har det ju handlat om futsal.

Ett av lagen i kombinationen, nämligen FC Kabel Åttio, har för övrigt tidigare stått som värd för Futsalcupen Kabelcupen under flera år. Kombinationslaget har således mycket erfarenhet av cupspel sedan tidigare men gällande seriespel har Johan följande att säga:

– Det här är vårt första år i seriespel. Tidigare har vi bara spelat turneringar. Vårt huvudmål är alltid att ha kul. Sportsligt sett känner vi att vi slår ur underläge, med tanke på att det är flera riktigt starka lag i serien. Där blir vårt mål att ta så många poäng som möjligt. Som det ser ut nu kommer vi att spela med samma trupp som vi haft utomhus i division 4 i år.

Seriepremiären för Byttorp IF/FC Kabel Åttio spelas den 11 november mot Arentorp Helås i Vänersborg, under ett av många sammandrag. Hemmahall i serien har laget i Hestrahallen i Borås.

LÄS ÄVEN: Åsebro med andra raka segern

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img