Molgan Vester förde sitt Norrköping till derbyseger

Ett hett Östgötaderby skulle värma upp landslaget inför de stundande träningsmatcherna mot Ungern. Norrköping tog för dagen emot rivalen Linköping, två lag som vill vara med och slåss om slutspelsplatserna i år.

Norrköping skulle inleda starkast och hade mycket av bollen. Däremot var det inget bombardemang mot någon av målvakterna, utan det dröjde ett bra tag innan Molgan Vester i Norrköpingsmålet och Amir Besic i Linköpingsmålet blev testade.

Linköping skulle däremot slå till med öppningsmålet i en flygande kontring där man kom tre spelare mot en ensam Norrköpingsmotståndare. Bollen gled sist fram till Benjamin Hamzic som smekte in bollen mellan målvakt Molgan Vesters ben.

Hemmalaget ville inte vara sämre, utan Haris Sijaric visade på att han är ett ständigt hot framåt när han tryckte till kvitteringen.

Matchen tände till ordentligt och Norrköping orsakade fem ackumulerande frisparkar efter halva andra halvlek, vilket gjorde att man fick ta en timeout för att lugna laget.

Efter ytterligare en frispark, där Blend Ali Osman i Linköping använde sina båda ben för att bilda en rävsax och fälla en Norrköpingsspelare i avgörande läge, fick hemmalaget ett gyllene läge att ta ledningen i matchen. Gult kort tilldelades Osman, även om Norrköpingsbänken hade andra åsikter. Frisparken som följde var intränad och hård men gick tätt utanför.

Även om det inte blev utdelning direkt fick Norrköping allt mer energi. Chanser byttes och det kontrades hej vilt. Ett par passningar senare hade Patrick Ayala ställt Amir Besic i Linköpingsmålet. Detta efter en fin framspelning av Ayala till Drazen Novoselac som inte får någon vidare träff på bollen, men ändå lyckas lirka in bollen i mål. Ett tydligt bevis att det inte är hårdheten på skottet som avgör om det blir mål eller inte.

2-1 till hemmalaget och Linköping öser på med jokerspel. Det blir en trippelchans som Norrköpingsförsvaret lyckas avvärja, därefter en räddning av Vester och tillslut kan Ignatius Malki roffa åt sig bollen och sätta trean i öppen kasse.

Matchfakta

Norrköping – Linköping 3-1 (1-1)

Målskyttar, Norrköping: Haris Sijaric, Drazen Novoselac, Ignatius Malki

Målskyttar, Linköping: Benjamin Hamzic

LÄS ÄVEN: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img