Debutanten om landslagsdebuten: ”En dröm som går i uppfyllelse”

0

Landslaget med Lasse-Matija gör sig redo för en dubbellandskamp mot Ungern i Eskilstuna och Norrköping. I truppen fanns det initialt en debutant i Irfan Delimedjac, som nu utökas till två i och med Younes Raisis återbud. Forna Nolspelaren Nima Kadivar, som numera tillhör IFK Göteborg, blir truppens andra debutant.

Den förstnämnda debutanten, Irfan Delimedjac berättar i en intervju för Futsalmagasinet att det är en dröm att representera Sverige i landslaget och när han fick reda på att han var uttagen.

– Det är klart det är kul, det är väl allas dröm att få representera Sverige, inleder Delimedjac.

Drömmen om landslaget har funnits länge, men främst utomhus sedan barnsben. Sedan han började med futsal för tre år sedan har det däremot väckts en dröm att få representera den gula fanan.

– Jag har varit med sedan dag ett i BAIK, sedan SFL startade. Vi har varit i toppen nu i tre år. Första året slutade vi trea, sedan fyra och nu senaste förra säsongen tvåa. Finalen missade jag tyvärr då jag var med Norrby i Spanien, något jag ångrar idag.

Än så länge har Borås inlett stark, genom segrar borta mot både Malmö och Torslanda. I truppen har man inför denna säsongen förstärkt med flertalet spelare och breddat truppen. Till skillnad från föregående år, då man haft mycket kvalité men inte kvantitet på det sättet.

– Jag känner att vi har ett mycket mer slagkraftigt lag i år, är det något år det känts som att vi kan stå som vinnare är det i år.

LÄS ÄVEN: Derbyfest – i Scandinavium

Delimedjac som brukar trivas bäst i en liberoposition har hittills inte blivit uttagen till landslaget. På en position där rutinerade rävar som landslagskaptenen Nicklas Asp och Simon Chekroun också konkurrerar är det givetvis inte lätt att knipa en plats. Denna samlingen gjorde Irfan det.

– Jag fick reda på att jag blivit uttagen efter att jag blev utvisad i genrepet mot Vara. Det var givetvis domarens fel som vanligt, säger Irfan skämtsamt och skrattar.

Han fortsätter:

– Jag tror Petter ville få mig på bättre humör, så han berättade för mig efter den matchen.

I ett Borås med många skickliga individuella individer är det givetvis svårt att sticka ut, men Delimedjac är en av spelarna som gör det.

– Som spelare har jag väl två fötter som är ganska bra. Sedan är jag bolltrygg och smart i mitt spel vill jag tro. Jag sätter mina medspelare i situationer de kan utnyttja på ett bra sätt. I ett lag där många är snabba och tekniska så har det blivit att jag gör en del av grovjobbet. Jag får ta på mig att vara den som smäller på och tjafsar lite med motståndarna.

I Borås, landslaget och, för den delen, Sverige finns det många skickliga och intressanta spelare. Jag bad därför Irfan att plocka ut en ”drömfyra” som han hade velat spela med.

– Dino Palalija i mål som jag känt länge och velat få över till futsalen ett tag. En fyra bestående av mig (såklart) längst back. Sedan Younes (Raisi), Fehim (Smajlovic) som jag spelade med mycket förra året. Båda spelarna tycker jag är jätteduktiga. Sedan om jag får välja från ett annat lag så väljer jag Albert Hiseni, vi har mötts ett antal gånger och jag tycker att han är en fantastisk spelare.

Återstår att se om vi får se den uppställningen i BAIK eller i landslaget framöver.

LÄS ÄVEN: BAIK-spelaren vann skytteligan i Superettan