Simon Johansson lämnar ÖSK Futsal – aktuell för rivalen

Under flera säsonger var Simon Johansson det självklara målvaktsvalet i Örebro SK, med stabila insatser i SFL, som gjorde att han blev uttagen till landslaget förra vintern.

Denna säsong har det gått tyngre för Johansson som har fått stå tillbaka till förmån för den meriterande finnen Jonas Poulamäki, och nu står det klart att han har gjort sin sist match i ÖSK-tröjan.

– Det som gör det konstigt i situationen är att Mikko och Joonas är goda vänner, delar lägenhet och jobbar på samma skola. Jag känner inte att vi konkurrerar på samma villkor, och då vill jag byta miljö. Jag har absolut inget emot konkurrens, men den ska vara på lika villkor, säger han till Nerikes Allehanda som var först med nyheten.

LÄS ÄVEN: Skandalscener när Frölunda tog emot Rosengård

Nu tränar Johansson med lokalrivalen Örebro FC, som senaste året har lyckats knyta till sig flera före detta ÖSK-spelare, som Senad Berisha, Alen Rastoder och Anderson Ponciano. För att en övergång ska bli verklighet så krävs dock en transfersumma.

– Jag har rätt att lämna för en fastställd summa, så är det. Jag har absolut inget emot ÖSK, vill inte stänga några dörrar för framtiden, men det här är en situation som inte fungerar för mig. Nu har jag fått tillåtelse att träna med ÖFC, säger han och fortsätter:

– Det vore en bra lösning för mig, men inget är klart med någon övergång eller så.

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal låter Johansson gå – men har synpunkter

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img