Wickman: ”Johansson är fri att gå – men kunde ha gjort det på ett bättre sätt”

Under måndagen berättade Simon Johansson att han inte kommer spela vidare för ÖSK Futsal. Anledningen enligt honom är att konkurrenssituationen är ohållbar. Christoffer Wickman är sportgruppsansvarig i ÖSK Futsal och kommenterar artikeln till Futsalmagasinet:

– Simon kom till oss efter matchen mot Hammarby och sade att han inte ville fortsätta spela för oss, då han inte är nöjd med konkurrenssituationen. Han har sagt till oss, precis som till Nerikes Allehanda, att han tycker att Joonas (Puolamäki) får stå för att han är kompis med Mikko Seppälä.

Vidare berättar han att man i sportgruppen lyssnat på hans tankar men att man inte har någon inverkan på laguttagningar. Det har istället de båda tränarna, Mikko Seppälä och Victor Huerta, något han tycker att Simon har missat.

– Mikko och Victor tar ut laget tillsammans, när vi har pratat med dem är anledningen till att Joonas har fått inleda säsongen för att man tycker att han, för dagen, är en bättre målvakt.

Han fortsätter:

– Personligen tycker jag att Joonas räddar en poäng åt oss i Linköping, så det vore konstigt att bänka honom i hemmapremiären mot Hammarby. Dock som sagt är jag inte inblandad i laguttagningen, utan den står Mikko och Victor för.

Han håller inte med om vad Simon Johansson säger, tycker, tänker och känner i fallet men berättar att han respekterar det.

– Jag vill jobba för allas intresse, både klubben och människorna i den. När jag pratade med Simon förra veckan var jag tydlig med att jag inte höll med om det han sade, utan att jag snarare tyckte att han hade fel, men att jag samtidigt lyssnar på honom. Det tycker jag att det är min plikt att göra.

Frågan är, vad händer nu? Christoffer Wickman berättar att han inte vill vara den som sätter käppen i hjulen för spelare som inte trivs och vill lämna. Även om han är bunden enligt ett kontrakt säsongen ut.

– Känner Simon som han gör och inte vill vara kvar, så vill inte jag att vi som förening ska tvinga honom. Han har spelat för oss länge och bidragit till mycket gott. Däremot vill vi, från vår sida, att det ska ske på ett bra sätt. Vi har, utöver Simon, 20 andra spelare i truppen, och den trupp vi hade spikat var för hela säsongen, inte två matcher, säger Wickman och fortsätter:

– För att vår trupp ska få bästa förutsättningar för träning och match har vi valt att ha tre målvakter, då träningar och matcher inte alltid går ihop i livspusslet, vi kan inte erbjuda heltidsanställning, så spelarna alltid är här. Därför hade vi önskat, vilket jag också sa till Simon, ett par veckor på oss att hitta en ersättare till honom, innan han bara lämnade sitt pick och pack och drog. Vi har 20 andra spelare i truppen som måste respekteras.

LÄS ÄVEN: Ett par spelare som är värda att lyftas

Wickman hade hellre velat sett en tidigare dialog med målvakten, inte att man skulle få beskedet två matcher in i säsongen.

– Han sätter oss lite på pottkanten. Det är just därför vi skriver kontrakt och avtal med alla spelare i truppen, för att man inte skall hamna i sådana här situationer. För att futsalen skall gå framåt kan vi inte ha spelare som hoppar fram och tillbaka. Vi skulle teoretiskt sätt kunna behålla honom säsongen ut, och inte låta honom spela, men jag tror inte på det arbetssättet. Det har hänt liknande saker i sådana här fall och vissa föreningar kanske gör så, men det arbetssättet stödjer inte jag.

NA rapporterar om att det finns en utköpsklausul på 5000 kronor i Simon Johanssons kontrakt, en summa Wickman inte vill bekräfta.

– Det stämmer att det finns en utköpsklausul i hans kontrakt. Jag tycker vi hade ett bra möte förra veckan där jag sade att jag önskade att han hade gjort det hela på ett bättre sätt, vilket han höll med om. Han hade kunnat ge oss tid innan han bara bestämde sig för att lägga ner. Han lämnade in kläder och allt annat innan vi ens han andas.

Så vad händer nu?

– Kontentan av det hela är att från och med förra veckan är han fri att träna med vilken klubb som helst. Han är även fri att gå till vilken klubb han vill, i linje med hans kontrakt med ÖSK Futsal, där det finns en utköpsklausul för en övergång under pågående säsong. Det ser jag inga konstigheter i. Om futsalen skall gå framåt måste vi få en kontinuitet i klubbarnas spelartrupper, för att kunna ge optimala förutsättningar för spelare, ledare och inte minst publik och sponsorer.

LÄS ÄVEN: Täfteå fortsätter vinna

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img