Skandalscener när Frölunda kryssade mot Rosengård

Det var en händelserik första halvlek i matchen mellan de två topptippade division 1-klubbarna FC Frölunda och FC Rosengård.

Båda lagen gick ut och pressade varandra och skapade vassa målchanser som målvakterna, Frölundas Viktor Kirsby och Phillip Dias Esbjörnsson i Rosengård, fick flera att nästan tappa hakan.

Frölunda tog ledningen efter ett mål av Kerat Solaiman Mosa. Några minuter senare utökade Adam Ben Sassi ledningen för hemmalaget.

Rosengård vaknade till ett par minuter innan pausen genom Erkin Hamidovic och strax innan paus kvitterar Rosengård genom Lazaro Araujo Oliveira.

LÄS ÄVEN: Första segern för nya förbundskaptenen

Den andra halvleken började med ett pressande Rosengård som på ett par minuter fick målvakten i Frölunda att agera hjälte för sitt lag. Dock, efter en fin kombination, fick Rosengård ta ledningen för första gången i matchen genom lagkaptenen Erkin Hamidovic.

Hussein Abdulzahra gjorde 2-4 för Rosengård. Frölunda fick komma tillbaka i matchen genom ett mål av Fonti Kanu. Med 9:03 kvar på klockan utökade Rosengård ledningen till 3-5 genom Hussein Abdulzahra, men bara 40 sekunder senare gjorde Stany Lokamba 4-5 för Frölunda.

Efter några heta minuter där matchen fick avbrytas på grund av att publiken kastade petflaskor intill planen så kunde hemmalaget kvittera till 5-5 med 2:25 kvar av matchen genom Fonti Kanu.

Rosengårds Lazaro Araujo Oliveira fick rött kort med bara några sekunder kvar och de sista sekunderna av matchen spelades med en hetsig publik som fortsatte kasta flaskor intill planen. Något som Frölundas tränare inte var nöjd med och som gör att Frölunda funderar på att spela deras matcher utan publik.