Första segern för ”nya” landslaget

Det var dags för revansch i den andra landskampen mot Ungern, denna gång i Eskilstuna. På planen för dagen var också Robert Bagger som stod över landskampen under lördagen på grund av skadekänningar.

Efter att bollen hade satts i spel var det uppenbart att det var ett helt annat Sverige som mötte Ungern. Spelarna kändes fulla av självförtroende och satte också ofta den höga pressen man tränat på, något som resulterade i att Ungern hade det svårt i uppspelsfasen.

Just den höga pressen gör också att Ungern gör ett litet dråpligt självmål, där målvakt Alex Cseresnyes får bollen studsandes över foten och inte hinner rädda upp sitt misstag. Även om ingen svensk spelare levererade avslutet var målet ändå ett fint kvitto på hur ett försvarsspel skall se ut.

Christopher Solberg, som även vaktade kassen under lördagen, skulle bidra med flera fina parader under halvleken. Ett par av hans långa utkast skulle också bli farliga, när Kristian Legiec och Robert Bagger kunde ta ner bollen och lägga upp för avslut.

Sverige fortsatte med sin höga press, något som resulterade i att Simon Chekroun fick bollen och kunde placera in den fint intill Cseresnyes högra stolpe.

Ungern fortsatte framåt och fick med sig ett par frisparkar. Det skulle också vara det som satte dem på resultattavlan, efter att Patrik Pal placerade in bollen, lågt intill Solbergs vänstra stolpe.

Frustration väcks i Sverigelägret när man tycker sig ha fördel av boll, även om domarduon blåser av spelet. Efter en smäll kommer två svenska spelare fria med målvakten och kunde slagit in bollen i öppet mål, men spelet blåses av. Då kliver Simon Chekroun in, som i ett fint samspel med Nicklas Asp bjöd publiken på den klassiska ”GFC-varianten”. Kristian Legiec står för passningen och Asp för en fin screen, som gör att Chekroun kan placera in bollen i öppet mål.

Dessvärre för Sverige blir det lite av en kalldusch när med 53 sekunder kvar av halvleken drar på sig sin sjätte frispark och Patrik Pal sätter reduceringen innan halvtidsvilan.

Simon Chekroun kommenterar i halvtid till TV4 Sport:

– Igår hade vi jättemycket respekt för dem av någon anledning. Nu sade vi det, släpp det, vi är Sverige och vi skall visa vad vi går för.

Angående den höga pressen som också gett resultat för dagen i form av två mål är också något som laget har pratat mycket om enligt Chekroun.

– Detta är precis det vi pratat om, vi vill ha en hög press, vi vill att de skall bli fast på en sida och inte kunna spela sig ut.

Han kommenterar även sitt andra mål, som han gör på frispark.

– En gammal blåvitt-variant som vi körde, äntligen så satte vi den.

Andra halvleken började med ett snabbt avslut från Emilio Rossi som dessvärre tog i stolpen. Han skulle därefter få revansch när Legiec snor åt sig bollen och serverar en fin macka till just Rossi.

Ungern började trycka ner Sverige för att komma ikapp, och fick också utdelning på sitt jokerspel. Spänningen steg och säkerligen pulsen på Matija Dulvat som kunde känna att en seger var nära. Solberg fick stå för flertalet vassa parader som räddade kvar Sverige i matchen.

Emilio Rossi snor åt sig bollen och friställer Robert Bagger, 5-3 med mindre än en minut kvar. Många trodde säkerligen att matchen var säkrad, men det skulle bara ta fyra sekunder för Jozsef Tatai att sätta sitt andra för kvällen. Hög puls för Sverige igen, som lyckas reda ut de kvarvarande sekunderna och vinner därmed sin första match under ledning av Lasse-Matija.