Lidköping vann igen – skyttekungen Restelica visade vägen

Lidköping United tog andra raka segern under lördagskvällen när man besegrade Lindesberg på bortaplan med 2-4 efter fyra mål av lagets skyttekung Egzon Restelica.

Bortalaget Lidköping United var sega att komma igång efter den långa bussresan från Lidköping. Det var dock United som ägde mycket boll matchen igenom medan Lindesberg satsade på kontringar. Lindesberg var laget som tog ledningen efter tolv minuters spel, men efter det var det dags för Restelica att ta över.

1-1 kom i minut 14 efter att målvakten Kristoffer Sundén kastat ett långt utkast till Egzon som på volley kunde sätta bollen mellan benen på målvakten. Och sedan, bara tolv sekunder före pausvilan, kom Rasmus Gerhardsson Arvidsson runt på ena kanten och kunde mycket snyggt spela fram till Egzon som kunde sätta dit bollen direkt.

En första halvlek som var mycket fram och tillbaka, men styrdes och ställdes mest av bortalaget Lidköping United. Lindesberg var inte helt ofarliga i sina kontringar men Lidköping hade mest koll på läget.

LÄS ÄVEN: Första segern för landslaget

Samma matchbild var det även i den andra halvleken där hemmalagets målvakt var riktigt bra.

Ungefär åtta minuter in i den andra halvleken presenterade han sig igen, skyttekungen Restelica, då han den här gången satte en retur på ett skott från lagkapten Gabrijel Matanovic.

I den 33:e minuten kom 4–1 och kvällens snyggaste mål. Målvakten Kristoffer Sundén drog iväg en utspark som Egzon kunde nicka in snyggt direkt i mål. De sista tio minuterna var mycket fram och tillbaka, och det blev mycket ”hawaii-spel”, men bortalaget Lidköping kunde hålla undan och ta sin andra raka seger.

Matchfakta

Division 1 norra Götaland

IFK Lindesberg – FC Lidköping United Futsal 2-4 (1-2)

Målskyttar, FC Lidköping United: Egzon Restelica 4

Målskyttar, IFK Lindesberg: Flamur Ahmeti, Brjar Mostafa

LÄS ÄVEN: Skandalscener utspelade sig när Frölunda spelade

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img