INFÖR DERBYT: Drömmer om publikrekord: ”Skulle betyda mycket”

Söndag klockan 13.00 smäller det. IFK Göteborg Futsal tar emot Gais Futsal i Scandinavium, och det väntas bli en riktig fest.

Senast en satsning gjordes inför derbyt de här lagen sinsemellan slutade det hela i moll. Ett möjligt publikrekord gick i stöpen efter att supportar rykt ihop på Avenyn och man tvingades stänga inträdet till Lisebergshallen. Något som kunde slutat med över 2000 åskådare blev istället ett par hundra.

Vi var ju lite unga i det här med arrangemangsplanering då. Vi hade absolut inte den erfarenheten och det gick lite snett, säger IFK Göteborgs Mathias Etéus till GP.

MISSA INTE: Han saknas i Blåvitts matchtrupp – på väg att flytta ”hem”

Nu är det dags igen, och Blåvitt har hyrt Scandinavium för att lyckas den här gången. Nu har de lärt sig en del.

– Det har vi. Nu började vi att kolla på alternativa arenor och även kolla med både supporterpolisen och citypolisen. Att ha matchen i Lisebergshallen är inte optimalt då det bara är ett par räcken och det är enkelt att hoppa över.

Nu är det självklara målet att nå ett svensk publikrekord. Det nuvarande rekordet har svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal på 1754 personer.

– Vi hoppas slå det nu och få en fantastisk stämning inne i Scandinavium. Vi behöver verkligen det här arrangemanget och det är en möjlighet för futsalen att ta kliv och synas i hela Sverige. Säg att det kommer 2 500-3 000 och många av de tittar för första gången då är det stor chans att många kommer tillbaka.

LÄS OCKSÅ: Klart att Eurosport sänder Göteborgsderbyt – profilerna kommenterar

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img