Målrik andra halvlek när Hammarby tog revansch

I skuggan av IFK Göteborgs derbymatch mot GAIS Futsal i Scandinavium, så spelades det en match i Linköpings Sporthall mellan KFUM Linköping och Hammarby IF, där det sistnämnda laget ville ta revansch på sig själva efter fredagens förlust mot Nacka.

Matchens inledning hade en karaktär där lagen försökte bygga upp anfall utan större framgång. Lagen fick in några kontringar som inte leder någonstans. Sju minuter in matchen bjöd Matheus Garcia på matchens första delikatess till publikens jubel, dock ledde anfallet inte till något.

En solorusch och skott av Hammarbys Notice hittade virket och matchens första farliga målchans. Kort därefter får De Oliveira in en tunnel som räddas av målvakt Tahmi.

I halvlekens slutskede försöker Linköping att skapa tryck mot kompakt Hammarby som har fem fouls att förhålla sig till, dock uteblir målen och publiken får besöka cafeterian i paus utan mål i minnet.

LÄS ÄVEN: Målfest när Norrköping besegrade Djurgården

Om första halvlek var mållös så ville den andra inte vara det. Bortalaget inleder målskttet genom Ponte Bonazzi. Garcia försöker med en replik där skottet smyger sig utanför målramen.

Makolli kan med sex minuter in i halvleken utöka nykomlingens ledning. Linköping som har försökt rulla runt bollen under en period, får in en reducering genom Garcia. Kort därefter får samma lag ett anfall som hittar mållinjen, vilket skapar känslor inne i arenan, men vad gör det? Garcia hittar efter detta målet igen och kvitteringen är ett faktum.

Med två mål var så är det en svajig upplösning av matchen där bägge lagen vill lämna matchen med tre poäng. Yasar ger Hammarby en ny ledning med sex minuter kvar av matchen.

Linköping försöker sig på en sista forcering och tar in en joker mot ett lågt försvarade Hammarby, efter lite tålamod ger detta resultat och en ny kvittering. Laget fortsätter med jokerspelet, men blir straffade direkt och Pahlvean kan göra två mål till nykomlingens stora glädje. Hammarby kan lämna Sporthallen med en 5-3-seger där de erfarna spelarna visade vägen till tre viktiga poäng.

Matchfakta

SFL Norra

KFUM Linköping – Hammarby IF 5-3 (0-0)

Målskyttar, Linköping: Matheus Garcia 2, Kerar Al-Hamed

Målskyttar, Hammarby: Valentin Ponce Bonazzi 2, Peiman Pahlevan 2, Lidron Makolli

LÄS ÄVEN: Smajlovic på väg tillbaka till Borås AIK

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img