Torslanda tuggar på – andra segern på två dagar

För andra dagen i rad bjöd Torslanda upp till dans när man tog emot Skövde United hemma. Föregående säsong spelades premiärmatchen mellan just de lagen, där Skövdes fixstjärna Sargon Abraham hade stor show.

Utan storstjärna, men med en rutinerad pjäs i Charbel Abraham i truppen skulle det bli en rejält svängning match. Båda lagen saknande reservmålvakter, där Torslandas Peter Paananen ådragit sig en hjärnskakning efter Boråsmatchen. Istället fick de båda tränarna Fredrik Augustin och Charbel Abraham agera reserver.

Viktor Jansson och Jimmy Karlsson skulle i alla fall inleda matchen i respektive bur, där Skövde visade på fin futsalförståelse när man gick upp till en 5-2 ledning. Därefter skulle det vara Torslanda för hela slanten.

Matchen bjöd på inte mindre än tre (!) klackmål, alla signerade Torslandaspelare. Andreas Jernarp var på spelhumör och dundrade in ett vackert mål i nättaket medan bröderna Haglund stod för många viktiga brytningar i försvaret.

Skövde saknade inte chanser, men tappade mycket fokus efter att man gått upp i en ledning som man därefter tappade.

LÄS ÄVEN: Rysare när Djurgården vann

Dessvärre utspelade det sig en oerhört tråkig scen när Elmar Abraham går in för ett motlägg mot Torslandas Björn Niklasson. Elmar Abraham missar bollen totalt och sparkar istället i Niklasson, där sparken mot Björn Niklasson blir så hård att benet går av. Båren fick hämtas ner och Niklasson fick föras till sjukhus, innan matchen kunde återupptas igen.

I andra halvlek kom Skövde ut med en Charbel Abraham som skulle spela joker, något som inte alls skulle fungera. Charbel stod flera gånger och ville ha bollen, men fick inte riktigt chansen. Istället skulle Torslanda sätta tre bollar och matchen var mer eller mindre avgjord.

Spelarna verkade vilja att matchen skulle ta slut så fort som möjligt, när man mest tänkte på att anfalla och göra mål och inte jobba hem. Målen sprang iväg ganska snabbt, där ingen av lagen verkade njuta av att spela futsal.

Slutresultatet skrivs till 17-10, en anmärkningsvärd siffra. Dessvärre orkar inte Skövde att fortsätta spela så bra man gör i första halvleken under hela matchen, utan orken tryter. Torslanda pressar över matchen högt, något som gör att Skövdespelarna får slita och bidrar till många felpass. Flera spelare tar ett ordentligt kliv i skytteligan, bland annat Andreas Jernarp som gör fem mål.

Viktig seger för Torslanda, som vunnit sex av sex möjliga poäng under helgen, där Skövde får åka hem och fundera på vad som gick snett.

Matchfakta

SFL Södra

Torslanda IK – Skövde United 17-10 (6-5)

Målskyttar, Torslanda IK: Andreas Jernarp 5, Victor Edvardsen 3, Tobias Haglund, Andreas Haglund, William Lännholm 3, Hampus Furublad 2, Andreas Odersjö 2

Målskyttar, Skövde: Ninos Gewargis, Edin Salihovic, Elmar Abraham 2, Bilos Yonakhir, Uthen Chaisamrong, Henrik Lara Rodriguez 2, Nyoman Paul Fernando Aro, Hanna Abraham

LÄS ÄVEN: Caliskan matchhjälte för sitt ÖFC

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img