EXTRA: Skyttekungen är tillbaka

Efter en succésäsong i Borås valde skyttekungen Fehim Smajlovic att byta klubb till IFK Göteborg. Bytet tyckte en del var konstigt, då Borås blev silvermedaljörer föregående säsong medan IFK Göteborg missade slutspel. I IFK Göteborg goes live förklarade Smajlovic bland annat att anledningen till klubbytet var att man hade en utländsk tränare (Willy) som skulle hjälpa honom bli en ännu bättre futsalspelare.

De fina prestationerna i Borås gjorde också att Fehim Smajlovic fick en chans i landslagets läger i Uddevalla, där han numera har spelat till sig en plats.

Efter en lyckad försäsong var IFK Göteborg topptippade i serien, men förlorade överraskande i första omgången mot Torslanda. Fehim Smajlovic har mäktat på ett mål än så länge, men valde för ett par dagar sedan med att gå ut att han ville lämna Göteborgarna. Destination skulle istället med största sannolikhet vara hans gamla klubb, Borås AIK. Däremot var det en del andra detaljer som skulle falla på plats.

Nu står det klart att Smajlovic återvänder till sitt Borås.

– Det skall bli riktigt kul, jag har missat ett par matcher och är så grymt sugen på att spela igen! Efter att ha tränat ett par pass med BAIK känns det bra, glädjen är redan tillbaka, säger Fehim Smajlovic i en kommentar till Futsalmagasinet.

LÄS ÄVEN: Bortaseger igen för Borås

Borås har i inledningen gått som tåget och mäktat med fyra segrar på fyra matcher, vilket också gör att de för närvarande leder serien. Smajlovic om varför det blev Borås:

– Det kändes som hemma och jag vill fortsätta den resa som vi påbörjade tillsammans. Sedan är klubben väldigt proffsig, det är många människor som jobbar kring futsalen, vilket är viktigt för att sporten skall växa.

Även om det stått klart att Smajlovic skulle lämna IFK Göteborg har det även susat en del rykten kring att andra klubbar har varit intresserade av skyttekungens signatur. En av dem skall enligt uppgifter till Futsalmagasinet vara ÖSK, något Fehim bekräftar:

– Det var lite löst snack bara. Jag behöver känna mig hemma och det gör jag i BAIK. Det fanns även andra klubbar men Borås är det enda laget jag vill spela för!

Nu blir det alltså en återförening med de gamla kompisarna i Borås. Redan nästa tisdag är det match hemmapremiär mot Skoftebyn, då kan vi även tänkas se Fehim Smajlovic i Boråströjan igen.

– Jag vill tacka IFK Göteborg och alla som jobbar kring laget. Det har varit en lärorik tid och jag önskar dem ett stort lycka till i framtiden!

LÄS ÄVEN: Magisk vändning av Gais enligt Andersson

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img