Andersson om vändningen: ”Helt magiskt”

0
Foto: Tobias BW Granberg

Många hade drömt och längtat om ett riktigt derby i Göteborg igen, mellan IFK Göteborg och Gais i futsal. Efter ett år i division 1 är nu Gais tillbaka i SFL, dit man planerar att stanna. Det första derbyt är avklarat, vilket Gais kvitterade till 5-5 i sista minuten.

– Vi var såklart supertaggade inför matchen. Jag tror det märktes också, vi sprang lite här och var och var så himla tända. Det kanske inte är så konstigt att det blir så, men efter ett tag lugnar spelet ner sig lite och då tycker jag det är en riktigt bra futsalmatch, säger en nöjd Carl-Oscar Andersson efter derbyt.

Under stora delar av matchen låg bortalaget under, bland annat i halvtid då ställningen var 2-1 till IFK Göteborg.

– Då sade vi till varandra att fortsätta som vi gör och pressa högt. Jag anser att vi är lika bra som dem (IFK Göteborg) är, även om de givetvis är jättebra. När vi väl fortsätter i andra halvlek, fasiken vad gött alltså, de leder med 4-1, jag är så glad bara. Det är så sjukt.

LÄS ÄVEN: Nygammal spelare till Uddevalla

CO, som han också kallas, var högst inblandad i den fantastiska vändning Gais gjorde, där han bidrog med både en assist och ett mål.

– Du har ju sett matchen, du vet exakt vad som hände, säger CO skrattandes och fortsätter:

– Det är helt magiskt. Så jäkla kul för folk som var här för första gången och Gaisarna som kom hit, att vi får ge dem en sådan upphämtning. Tyvärr vann vi inte, men i slutändan blir det här som en seger i och med att de leder så stort. Vi visar jäkligt stort hjärta idag, nej alltså, det är jäkligt roligt bara.

Andersson har brottats med skador under försäsongen, där han kämpat för att komma tillbaka. Nu verkar han dock vara tillbaka, starkare än någonsin.

– Det kändes jättebra, man blir extra taggad när det är såhär mycket folk och möter IFK Göteborg. Då går det inte att göra dåligt ifrån sig. Idag var det första matchen som jag kände mig helt ”fit for fight”.

Innan intervju är slut vill Carl-Oscar Andersson även passa på att skicka en hälsning.

– Jag vill tacka Granberg, det är ju du, för ett jäkla bra jobb. Annars så kom tillbaka när vi möter, vilka möter vi nästa hemmamatch?

Förvirringen är stor och varken Carl-Oscar Andersson eller Patrik Persson har koll på när, var eller mot vem nästa hemmamöte är. Klart i alla fall är att Gais stod för en mäktig upphämtning inför rekordpublik, där man också tog säsongens första poäng.

Återstår att se vad returmötet mellan de båda Göteborgslagen kan bjuda på.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från derbyt