Segertåget fortsätter för Borås – trots svajig insats

Borås har inlett starkt, trots att man inte spelat en enda hemmamatch. Inför Skövde hade man haft tre bortamatcher – och vunnit alla. I Arena Skövde passade man på att dryga ut det facit till fyra bortasegrar på fyra matcher.

Skövde, som hade en jobbig match mot Torslanda i bagaget där man förlorade med 17-10, kanske på förhand såg ut som ett enkelt motstånd för Borås. Det skulle visa sig bli motsatsen.

Matchen innehöll inte mycket etablerat anfallsspel, utan lagen turades istället om att avsluta dåligt. Däremot visade flera spelare ur båda lagen upp fina individuella prestationer, bland annat Bilos Yonakhir och Henrik Lara Rodriguez i hemmalaget som också stod för målen.

LÄS ÄVEN: Nyförvärv för Uddevalla

Borås lyckas dock reda ut matchen där man får ett par gula kort men vinner med uddamålet. Landslagsmeriterade Irfan Delimedjac i Borås kommenterar:

– Vi gör vår sämsta match i år men kommer undan på grund av bra målvaktsspel. Skövde är individuellt duktiga, särskilt Bilos (Yonakhir) tyckte jag var duktig. Det var väl ingen vidare kvalité på matchen, men givetvis skönt att vinna när man spelar dåligt. Vi kommer tillbaka med bra spel mot Skoftebyn!

Matchfakta

SFL Södra

Skövde United – Borås AIK 4-5 (2-3)

Målskyttar, Skövde: Bilos Yonakhir, Henrik Lara Rodriguez 3

Målskyttar, Borås: Hoshiyar Solaimani, Jahid Jawid 2, Henrik Svedberg, Ricky Lundberg

LÄS ÄVEN: Rysaren slutade i bortafavör

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img