IFK Göteborg vann premiären – efter riktig rysare

IFK Göteborg, som blev silvermedaljörer föregående säsong, åkte ner till Vellinge för att spela RFL-premiären. Stora delar av Göteborgs trupp bestod av nya spelare, närmre bestämt hälften, vilket gjorde att man med stor nyfikenhet såg fram emot matchen.

Det var däremot hemmalaget som började starkast med mycket fart och fläkt. Vellinge gjorde det svårt för Göteborg, som hade problem att hitta rätt i försvarsspelet. Hemmalaget skapade många farliga chanser, vilket ger utdelning i minut sju då man sätter första målet. Strax innan halvtid kan dock bortalaget kvittera genom Madeleine Nilsson.

LÄS ÄVEN: Tung förlust för Frölunda

Efter halvlek tar de blåvita ett större grepp om matchen, där man även går upp till en 4-1 ledning. Matchen kändes någorlunda avgjord, men då skulle IFK Göteborg bli bekväma. Istället för att stänga matchen släpper man in Vellinge igen, vilket resulterar i att hemmalaget gör både 2-4 och 3-4. Vellinge går för kvitteringen men hinner inte då tiden rinner iväg. Matchen slutar 4-3 till IFK Göteborg som får inleda den nya säsongen med en vinst, något tränare Lotta Gustafsson är nöjd med:

– Vi kommer inte upp i vår nivå under matchen, men det var i alla fall skönt att inleda RFL med en vinst.

Matchfakta

RFL Södra Götaland

Vellinge IF – IFK Göteborg Futsal 3-4 (1-1)

Målskytt, Vellinge: Isabel Maria Aguilar 3

Målskyttar, Göteborg: Madeleine Nilsson, Elina Stål, My Olofsson Hjelm (straff), Madelene Marin

LÄS ÄVEN: Lindahl med två segrar i premiären av RFL

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img