Lindahl övertygade – tog två komfortabla segrar

Under helgen spelade de regerande mästarna Lindahl sina två första seriematcher. Båda matcherna slutade i seger, även om de såg ganska olika ut. Den första matchen, borta mot Avesta kunde man vinna efter att ha haft stora delar av bollinnehavet, men inte lyckats vara effektiva.

– Mot Avesta mötte vi ett väldigt defensivt lag som spelade lågt och kompakt. De spelade väldigt disciplinerat och lade ner ett stort arbete för att freda sitt mål, på bekostnad av att man tillåter oss sköta hela matchens anfallsspel. Vi vinner till slut med 3-0, ett resultat som hade kunnat bli 3-1 om inte Ebbe hade stått för en fin fotparad i sista minuten, vilket också var Avestas enda skott på mål, säger tränare Benjamin Namini till Futsalmagasinet.

LÄS ÄVEN: Magisk vändning av Gais

Andra matchen som spelades under söndagen stod Märsta för motståndet, där Lindahl spelade hemma i Täby. Där skulle det bli en helt annan matchbild, där mästarlaget visade på sin effektivitet. Benjamin Namini igen:

– I andra matchen mot Märsta kan man väl säga att det blev en ketchupeffekt efter gårdagens bollinnehav. Under matchen stod vi för en hel del fina kombinationer och varianter. Jag tycker vi bjuder på en underhållande futsal som gav oss en 22-1 seger i vår första hemmamatch i Täby. En oerhört fin start på säsongen, som tränare kan jag inte säga annat än att jag är nöjd över tjejernas insats i helgen.

Matchfakta 1

RFL Norra Svealand

Avesta – Lindahl 0-3 (0-2)

Målskyttar, Lindahl: Ida Hedstad, Ellen Gibson, Malin Engdahl

Matchfakta 2

RFL Norra Svealand

Lindahl – Märsta 22-2 (11-1)

Målskyttar, Lindahl: Uppdateras

Målskyttar, Märsta: Uppdateras

LÄS ÄVEN: Komfortabel seger för Mellerud

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img