Moncada: Damfutsalen är på rätt väg

Under de senaste veckorna har jag varit nyfiken på damfutsalens utveckling. Dess utveckling med de nya satsningar och strategier som SvFF införde från och med denna säsongen väckte en del frågor hos mig, men jag tycker att man inte kan dra några slutsatser innan saker och ting prövas.

Jag måste erkänna att jag är positivt förvånad, om man nu kan säga så, över den satsning som många lag gör just nu på damfutsal. De mest kända damföreningar som Falcao, Lindahl, IFK Göteborg och Torslanda får nu tuff konkurrens från IFK Uddevalla, Åkullsjön, Norrköping och KFUM Linköping med mera.

MISSA INTE: Förbundet söker förbundskapten till nytt damlandslag

Det gläder mig i hjärtat att de flesta lag som jag har sett spela hittills har till exempel egna kläder till futsallagen, alltså att det står ”Futsal” tryckt på tröjorna under klubbmärket. Det kanske låter fånigt, men sådana detaljer är ett tecken på att klubbarna, och då även anrika fotbollsföreningar, satsar på futsal på ett allvarligare sätt. Och att damfutsal, även om många hade velat se mer utveckling vid denna tiden, går på rätt spår.

Många duktiga tjejer blommar ut, och då jag bara kan nämna de jag själv sett spela är det mest rättvist att inte nämna någon alls.

Sist men inte minst vill jag säga tack till alla ledare som jobbar för att också damfutsal ska bli bättre och synas mer. Utan ert arbete hade inte alla duktiga tjejer där ute haft möjligheten att utöva denna vackra sport som vi alla älskar.

LÄS OCKSÅ: Blåvitts damer vann premiären efter riktig rysare

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img